Oct 18, 2007

HASHASLI BURMA



HAZIRLANISI

3 ekmek hamuru tek tek merdane ile acilir .1Kase hashas ezmesi,1 kase ceviz,1 bardak siviyag ile karistirilir.Acilan hamurlarin uzerine surulur.Hamur iki parmak kalinliginda seritler halinde kesilir,ters yone bukulur,yumurta sarisi susam serpilir,isitilmis 170 derece firinda pisirilir.

Firindan alinan hashasli burmalarin uzerine su serpilir temiz bir bez ile kapatilir yumusamasi saglanir

4 comments:

ceyt said...

ellerine sağlık canım.bizde buna haşhaşlı pogaçe denir.ve çok severim.senin yaptığında harika görünüyor.
sevgiler

Anonymous said...

Merhaba,hashasli burma sahane olmus,ellerine saglik canim.

elifin tarifleri said...

Eşimin annesi çok sık yapar bu tarifi,haşhaşlı çörek denir bizde.Sizinki de çok güzel görünüyor,çok da canım çekti,ellerinize sağlık...

Ayşe'nin Mutfağı said...

merhaba haşhaşlı burmalar nefi gözüküyor elerine sağlık bu rar haşhaşlı canım istiyor