Oct 13, 2007

KAYGANA




Sevgili Yesim etkinlik icin KARADENIZ YEMEKLERINI dusunmus..Kendi adima cok sevindim.
Annem Rizeli ve esim Trabzonlu.Ayrica oglum Karadeniz yemeklerine bayilir.
Bende arada sirada hazirlamaya calisirim .Tesekkurler Yesim.

MALZEMELER
1 Demet ispanak (ince dogranmis)
1 demet maydanoz,yarim demet nane,1adet resndelenmis patates.
sut,un,3 yumurta,tuz,karabiber,pulbiber

Ispanaklar bir kaba alinir uzerine yumurta ,maydanoz,nane,baharatlar ve patates ilave edilirek karistirilir.
Sut ve un azar azar eklenir ..Boza kivami olunca teflon tavaya koyularak kapak ile ustu kapatilir

Alti kazarinca kapak yardimiyla cevrilir diger tarafida kizartilir.
Kizartirken uzerine 1 kasik tereyag ilave ediyoruz...
Kayganaya her sebze eklenebilir..Mesela kabak yada pirasa olabilir ;cok lezzetli oluyor :)
Afiyet Olsun daaa :)



12 comments:

dogada.blogspot.ru said...

canım ellerine sağlık etkinlik hayırlı olsun çok nefis tarifler hazırlamışsın bayılırım bu lezzetlere benimde kayın validem giresunlu dibleyi karalahana çorbasını çok güzel yapar sağolsun damadım rizeli bizde adapazarlıyız azda olsa karadenizde kıyımız var sevgiler hayırlı bayramlar arkadaşım

NiNo said...

off nefis olmus ablacim enfes bir etkinlik trifi ellerine sgik

Anonymous said...

ablacığım ellerine sağlık...bir trabzonlu olarak bu yemekleri görünce bir hoş oluyorum... kayganayı değişik bir lezzette yapmışsınız...ıspanagı ilk fırsatta deneyeceğim...etkinlikte başarılr dilerim.....

Hesna said...

Merhaba
Etkinlik hayırlı olsun çok güzel tarifler vermişsin.Karadenizli olmakta bir avantaj sanırım.
Kayganayı hiç denemedim ama çok lezzetli görünüyor.Eline sağlık.

Hesna

SOFRAOZLEMİ said...

kayganaya bayıldım ..ellerine sağlık ..hepsi birbirinden güzel hatta bugün bende dible yapmayı düşünüyorum akşam yemeğine..
hayırlı olsun etkinlik tariflerin.
sevgiler ablacım...:))

Tijen said...

Kaygana ne güzel şeydir! Hele de otlarla, yani yabanileriyle... Ellerine sağlık Filiz'ciğim.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN said...

Ellerine saglik canim harika olmus.
Kayganayi ben taze sogan ve marul karisimiyla yaparim. Senin tarifinde güzel olmus...
Sevgilerimle Sonja

Baharcicegi said...

tariflerin birbirinden lezzetli görünüyor,misir ekmegini trabzonlu arkadasta yemistim nefisti.karadenizli bayanlar neden güzel ve ciltleri pürüsssüz oldugu simdi anlasiliyor birincisi baliktan, ikinciside bol sebzeden özelliklede kara lahana ve isrgandan.
ellerine saglik filiz ablacigim

Anonymous said...

mmmmmmmmmmm
Bayılırım kayganaya bizde sık sık yaparız. Ahhh şimdi olsay dı da yeseydim ne güzel olurdu ellerine sağlık filiz abla...

Özlem'den Sevgiler...

Anonymous said...

Karadenız yemeklerını yapmayı bilmem ama yemeyı çok iyi bilirim :)) zaten karadenızlılerın yemek malzemelerı çok faklı ve doğal oluyor bu sebeble yapsam bıle onlarınkı olamayacağını dusunurum hep. neyse ellerinize sağlık bende yaşil sebzeleri çok severim belkıd3 bu sebeble karadenız yemeklerını seviyorum olabılır...

inci said...

ellerine sağlık filizim...yine döktürmüşsün.:)))

banu kırmızıgül said...

canım ellerıne saglık cok degısık guzel bır tarıf. sevgıler..