Oct 2, 2007

MUHAMMARA




Bu tarifi Kayseriye gittigimde almistim cok severek tuketiriz.
Bugun hazirladim sizlerle paylasmak istedim.
Goz karari hazirladigim icin olcu vermem zor olacak,ama deneyecegim :)
MALZEMELER
Yarim kilo biber salcasi(tercihim guneste kurutulan antep salcasi)
Yarim kilo ceviz
1 tatli kasigi nane
kimyon,pul biber ve acika baharati
1 Kucuk cay bardagi sizma zeytinyagi
3 dis sarmisak
bayat ekmek

HAZIRLANISI
Salca bir kaba konularak uzerine cekilen ceviz ilave edilir
1kase ince cekilmis ekmek ve diger malzemeler ilave edilir karistirilir.
Kivami istege gore ayarlanir (gerekirse ekmek,yag baharat ilave edilir)
Buzdolabinda saklanir.
Gene;de kahvaltida guzel oluyor.
Afiyet Olsun :)

10 comments:

GonuLunceLezzetLer said...

Muhammara nefis olmuş ellerinize sağlık...

selma said...

Merhaba Filiz ablacim oncelikle ellerine saglik muhammara hic yemedim ama denemek lazim guzel gorunuyor..ve tabi benim sitemi zayaret edip yorum yazman beni cok mutlu etti sana bu yuzden tesekkur ederim cunki bu nedenle senin bu guzel siteni kesfetmis oldum hemen ekliyorum sevgiler...

senem said...

Yaa su muhammaranin tarifini cok merak ediyorum.Acuka baharatini bulabilsem hemen denerim ama sanirim buralarda yok.Nefiss bir tarif,ellerine saglik.

senem said...

Simdi diyeceksin,bu kadin tarifi niye merak ediyor,tarif zaten karsisinda..Tadini merak ediyorum diye yazacaktim.Görüsmek üzere canim.

GÜL'ÜN MUTFAĞI said...

CANIM BİZİM EVDE HİÇ EKSİK OLMAZ ACIKA BİLİRSİN ADAPAZARLILAR ÇOK SEVER HER SEFERİNDE 1 KİLO SALÇADAN YAPARIM ÇOCUKLAR HEPSİ ANINDA PAYLAŞIYORLAR ÇOK İŞTAH AÇIYOR KAHVALTILARIMIZIN VAZ GEÇİLMEZİ ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVDİĞİM İÇİN BİR BAŞKA GÜZEL GÖRÜNÜYOR SEVGİLER HAYIRLI SAHURLAR

obur said...

ablaa doğadan ablam demişki
iştah açıcı yaa ben de yapmayı düşünüyordum bu günlerde
yapmasam mı ki
bizde zaten iştah açık
bir de onu yerlerse hey maşşallah
ellerine sağlık
bayılırım muhammaraya
sevgiyle ve benimle kalın

damak tadı said...

Kavanozlarda saklanıldığını bilmiyordum.Çünkü bizde yapılmadığı için saklama yöntemini bilmiyordum.Hazır salçalarımız gelmişken yapıp dolaba koymam gerekir..))Ellerine sağlık canım.

Sevgilerle

eyvahhyemekyandiocakbatti said...

nefis görünüyor ellerinize sağlık..bende çok sık yaparım muhammara fakat içine beyaz peynir katarım çok güzel olur..öylede denemenizi tavsiye ederim...sevgilerimle

thistime said...

Merhaba canım,
Bu kahvaltılığı çok severim. Ekmek koymadan yapıyordum. Aynı malzemelerle. Eline sağlık
Börek ve pasta da harika tabii.
Sevgiler.

yıldız said...

Değişik bi tarif olmuş..
Bi bakayım Filizcim neler yapıyor dedim iyi etmişim yine değişik tarifler eklemişsin ellerine sağlık canım nefis görünüyor...