MALZEMELER
125 gr margarin
1 su bardagi sivi yag
1 bardak yogurt
Beyaz peynir
125 gr margarin
1 su bardagi sivi yag
1 bardak yogurt
Beyaz peynir
Maydanoz
2 kabartma tozu
4 yumurta
2 kabartma tozu
4 yumurta
Susam
Tuz
aldigi kadar un
HAZIRLANISI
Margarin eritilirek sogutulur ve icerisine sivi yag ilave edilir.
Bir kabin icine yumurtalar konur iki tane sarisi ayrilir.
Margarin eritilirek sogutulur ve icerisine sivi yag ilave edilir.
Bir kabin icine yumurtalar konur iki tane sarisi ayrilir.
Yogurt ve yag ilave edilirek iyice karistirilir
Un kabartmatozu ile pogaca kivaminda hamur hazirlanir
Hazirlanan hamur ikiye bolunur.
Hazirlanan hamur ikiye bolunur.
Peynir ve maydanoz ile ic hazirlanir.
Hamur merdane ile kare seklinde acilir ve orta kismina peynir karisimi koyularak ikiye katlanir.
Uzerine yumurta sarisi surulur,susam serpilir veee orta isili firinda pisirilir.
Hamur merdane ile kare seklinde acilir ve orta kismina peynir karisimi koyularak ikiye katlanir.
Uzerine yumurta sarisi surulur,susam serpilir veee orta isili firinda pisirilir.
Yaninda da demlenmis cay ile afiyetle yenir :)
No comments:
Post a Comment