Oct 6, 2007

SAKSUKA KEBAP




Bugun oglumun cok sevdigi yemegi yaptim.


Sayfama ekleyip yola cikiyorum Hendek Kadifekale kestane ormanina
kestane toplamaya gidiyoruz.Cok guzel cennet gibi yerler , annemin koyu.
Bolbol resim cekip sizlerle de paylasirim :)

Cok lezzetli- cok kolay hazirlanan bu tarifi denemeyen arkadaslar varsa bence hemen hazirlasinlar.

MALZEMELER ve YAPILISI
Yarim kilo kusbasi et
2 patlican
2 kabak
2 patates
3 domates
4 dis sarmisak
4 sivri biber
tuz,pul biber,karabiber,sizma

Butun malzemeler iri dogranir,et ile karistirilir.
Baharat ve yag ile iyice karistirip borcama konur ve orta isi firinda pisirilir.
Sebzeler suyunu saldigi icin su ilave edilmez
Sebze,et istenildigi gibi azaltilip cogaltilir.En kolay tarafi bence bu
Afiyet Olsun :)

8 comments:

ayse26 said...

merhaba ne güzel benimki patlıcanlı yemekleri hiç yemez oğlunuza afiyet olsun sevgiler

aslı kaya said...

slm genelde bu tarz yemekleri yapmayı ve yemeyi severim.Daha pratik ve mutfakta pek oyalanma gerektirmiyor.Yanına ne yapsan yakışıyor. Yeni bir tarif öğrendim.Ellerine sağlık teşekkürler.

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik Filiz hanim, cok ama cok guzel olmus.
Sevgilerimi gonderiyor, iyi bir pazar diliyorum.

zerrin - misss said...

Canım Filiz Ablam, pek merak ettim gittiğiniz yerleri. Siz şimdi o kestanelerle neler neler yaparsınız...

Ellerinize sağlık ...

sıcacık sevgiler...

senem said...

cok güzel bir yemek olmus,ellerine saglik canim.

sofraozlemi said...

ayy ne güzel bizde önceden şileye giderdik kestane toplamaya ama artık oğluşumun okulu var gidemiyoruz o yüzden:))
ne tatlılar yaparsın artık ne güzel:)
ellerine sağlık ablacım kebabta nefis..
sevgiler..

GÜL'ÜN MUTFAĞI said...

yazın en güzel yemeklerinden birini yapmışsın canım çok lezzetli olduğu belli
kadir gecesi mubarek olsun duğaların kabul ve makbul olsun sevgiler

mutfaktayim said...

Filiz abla ellerine sağlık yemeğin nefis bir görünüyor. Ayrıca kestanelerde öyle dalından koparmak ta ayrı bir zevk olmuştur...

Özlem'den Sevgiler...