Nov 4, 2007

ISPANAKLI ORGU BOREK





MALZEMELER
3 yufka
yarim kilo ispanak,1 sogan
300 gr beyazpeynir
3 kasik yogurt,4 kasik sivi yag,tuz
1 yumurta
Ispanaklar temizlenir ve yikanir.Sogan kup seklinde dogranir ve 1 kasik yag ile kavrulurak ispanaklar ilave edilir.Tuz ve karabiber ile 5 dakika kavrulan ispanak atesten alinirak sogutulur ve uzerine peynir ilave edilir.

1 Yufka tezgaha serilir. 3 kasik yogurt ile yumurta beyazi karistirilarak firca ile yufkanin yarisina surulur ve diger yarisi uzerine kapatilir.Elde edilen yarim daire yufkaya firca ile sivi yag surulur,ispanakli harc serpilir ve genis kenardan baslayarak rulo sarilir.Diger yufkalarda ayni sekilde hazirlanir.3 adet rulo sac orgusu orulur uzerine yumurta saris corekotu serpilir.180 derece onceden isitilmis firinda pisirilir.Afiyet olsun

6 comments:

Tijen said...

Bu böreği ben de yapmak istiyorum Filiz. Çok güzel görünüyor. Nasıl da şaşırtıyor insanı değil mi? Ellerine sağlık.

fidaneli said...

tuhh bu aksamda ben ıspanaklı borek yapmıstım..keske bana daha once gelseydınız :( hay allah ya nasıl nasıl bu sekıl hıc aklıma gelmedı.. harıka görunuyor.. ellerınıze sağlık.. ayrıca sayfanıza göz attım da supersınız:) sanırım sık sık zıyaretıne geleceğım..

sevgıler
fıdan

Anonymous said...

cok degisik ve güzel bir börek olmus,ellerine saglik canim.

ceyt said...

görüntü muhteşem.eminim tadı da harikadır.ellerine sağlık canım.öyle güzel şeyler yapıyorsunuzki hangisini deniycemi şaşırdım.
sevgiler

Kitchen Sweet Kitchen said...

Aaaa bu böreği bu hale getirmek marifet ister.Ellerinize sağlık.

Anonymous said...

Canım Filiz Ablacum, enfes görünüyor börek. bende nihanda gördüğümden beri aklımda.

Nefsi. ellerinize sağlık