Nov 3, 2007

PEYNIRLI AKITMA


MALZEMELER;

Un,maya,tuz,beyazpeynir,maydanoz.

Derin bir kabin icine un,tuz,maya konur su ilave ederek yogrulur.Karisim boza kivami olunca icine peynir maydanoz ilave edilir uzeri kapatilir mayalanmasi icin bekletilir.

Mayalanan hamur koyu olursa su ilave edilir karistirilir .Teflon tavaya yag surulur,1 kepce hamur dokulur arkali onlu pisirilir.

4 comments:

inci said...

canım ellerine sağlık...nefis yemekler yapıyorsun....oğlun için üzüldüm...neyseki şimdi iyiymiş:) ALLAH seni ve aileni korusun canım benim...kıyamam ben sizin üzülmenize....

dogada.blogspot.ru said...

canım nazarlara geliyorsun bak o kadar telaşe ve üzüntünün içinde bile boş durmamışsın ALLAH kem gözlerden sakınsın seni ve aileni
akıtmayı çok severim peynirli de çok güzel olmuştur truflarına bayıldım muhteşem görünüyorlar ellerine sağlık canım güzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler

Anonymous said...

filiz abla akıtmayı bizde çoook yaparız hem ben çok severim ama içine peynir ve maydonoz koymak hiç aklıma gelmemişti. hem böylelikle oğlumada peynir yedirmiş olurum.çok iyi bir fikir.ellerine sağlık.

hanimeli21 said...

Bu ne boyle Filizcigim, resmen agzim sulandi.
Daha once peynir ve maydonoz koyulmadan yapilmisini yemistim ama bu da yeni bir nefes katti olaya.Cok guzel olmuslar.Gercekten.