Dec 8, 2007

ABANT KEBAP


Bugun misafirlerim vardi galatasaray fenerbahce macini seyrettik .Hazirladigim yemekleri sayfama ekleyebiliyorum ,masayi cekmeye firsatim olmadi.Abant kebabi cok begendiler bizde macin sonucunu cok begendik.

MALZEMELER;

500 Gr kusbasi et,2 dogranmis sogan,3 domates,3 sivribiber,tuz,kekik,karabiber,siviyag.

KREP;2 yumurta,1 bardak un,kabartma tozu,sut,

Tencereye konan etler kendi suyu ile kisik ateste pisirilir.Siviyag,sogan,biber,domates ve baharatlar eklenir etler yumusayip suyunu cekince ocaktan alinir.Krep malzemeleri mikserle karistirilir boza kivami olana kadar sut ilave edilir .Teflon tava az yaglanir karisimdan 1 kepce konur alt ust pisirilir. 1 kasenin icine krep konur uzerine suyu suzulen etler ilave edilir kapatilip ters cevrilir firin kabina dizilir.Uzerine domates,biber konur firina surulur10 dakika domatesler kizarinca alinir.

4 comments:

Gönül said...

filiz ablacım harika olmuş abant kebabın ellerine sağlıkk evet maçoın sonucu güzeldi:))) sevgilerimle iyi pazarlar

Anonymous said...

Filiz Ablam,

nefis bir kebap. Bu kebap bizim oraların kebabımı acaba ismi nereden geliyor.

Ellerinize sağlık.

www.misssgibi.com

SOFRAOZLEMİ said...

kebabların ikiside güzel ama ben buna bayıldım ..en kısa zamanda deniyeceğim..ellerine sağlık ablacım harika...
sevgilerimle

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) said...

Filiz Hanım harika bir görüntü ile karşımızdasınız, elinize sağlık.