Jan 26, 2008

PEKMEZLI CEVIZ HELVA



Hazirlanisi;

Tencereye 1,5 su bardagi nisasta alip azar ,azar 2 su bardagi pekmez eklenir ve karistirilir,Kisik ateste karistirarak pisirilir.Helva tencerede donmeye baslayinca pismis demektir icine 1 kasik margarin konur,1 bardak iri dogulmus ceviz konur karistirilir sogutulur parcalar alinir yuvarlanir cevize bulanir .Ben tabaga koyup ceviz serptim afiyet olsunnnnn

2 comments:

SOFRAM said...

Canım bu helvadan annem de yapar, ama pekmezsiz suyla, bir de bu şekilde deneyeyim, mutlaka böylesi de çok güzel olmuştur, ellerine sağlık. Sevgiler...

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com said...

Afedersiniz ama merak ettim üstteki beyaz şeyler ne acaba? Pek cevize benzemiyor da onlar. Peynir gibi...