Mar 31, 2008

CERKEZ TAVUGU , MEZE VE SOGAN HALKALARI





Cerkez Tavugu ; 2 adet tavuk gigsu haslanir ve didikleyerek minik parcalara ayrilir.
1 bardak iri dovulmus ceviz,1 bardak mayonez,1 bardak yogurt ,2 dis sarmisak ve dereotu tavuklarla bir guzel karistirilir.

Meze ; 3adet Patlican kozlenir ve dogranir.4 dis ezilmis sarmisak ve 4 kasik sizma zeytinyagi karistirilarak borcama koyulur uzerine kasar peyniri rendesi serpilirek orta isi firinda pisirilir.

Sogan Halkalari ; Sogan yuvarlak kesilir ve tek tek parcalara ayrilir.
Bir kabin icerisinde sise soda ,tuz ve un karistirilirak boza kivamina getirilir
Soganlar bu karisima bulanarak kizgin yagda kizartilir

1 comment:

DREAMER (Düşleyen) said...

Çok güzel ve lezzetli görünüyor tarifleriniz ellerinize sağlık.

Filiz hanım biz cesur fırıncılara yaz aylarında ara vermeye karar verdik .Ve yeni nesil aşçılar adlı yeni bir aktiviteye başladık.Sizi de aramızda görmekten memnun oluruz.Özellikle klasik türk mutfağı lezzetlerinde gruba katkınız bizi çok sevindirir.
ayrıntılar için;
http://venuslezzeti.blogspot.com/2008/04/yeni-nesil-alar.html

Yeni tarif denemek isteyen tüm bloggerlar grubumuza katılabilir.

selamlar,
Elif