Apr 20, 2008

HASRET







Tarif Ayse Tuter'den.
Malzemeler ;
200 gr tahin helvasi
1 poset krem santi(1 bardak sut ile hazirlanir.
2 su bardagi sut, 1 cay bardagi seker
2 kasik un, 2 kasik nisasta
1 yumurta sarisi, vanilya
1 limon rendesi


Ustunun Suslemesi Icin ;
3 kasik seker
2 kasik su
1 cay bardagi susam

HAZIRLANISI;

2 bardak sut,un,nisasta, seker, yumurta saris karistirilarak pisirilir.Daha sonra bu karisim mikserle cirpilir ve sogutulur. Soguduktan sonra hazirlanan krem santi ilave edilirek tekrar mikserle karistirilir.Helva ufalanir ve karisima eklenir.Karisim kasikla hafif karistirip kaliba konur 2 saat buzlukta bekletilir.
Uzeri icin seker ve susam teflon tavada agir agir kavrulurak icersine 2 kasik su ilave edilir ve kavrulan susamlar pisirilir ve son olarak karemelize olan susamlar tatlinin uzerine serpilir.
Afiyet olsuuuuun




4 comments:

Mutfak Havlusu said...

şu tahin nefis bir lezzet bırakıyor damakta herşeyi ama herşeyi yenir.

Anonymous said...

canım filiz ablam,

enfes bir tarif yine.

ellerinize sağlık

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

fatosun mutfagından... said...

çok güzel görünüyor..adı da çok güzelll hasret..ellerinize sağlıkk

Tijen said...

Bu ara sizde çok helva var galiba Filiz komşum. Bize de helva aldırtacaksın!