Apr 24, 2008

IMAM BAYILDI






Malzemeler ve Yapilisi ;
1 kilo patlican soyulur ,dogranir ve tuzlu suda bekletilir.
2 adet iri sogan julyen dogranir .
3adet sivribiber ,4 adet domates kup seklinde dogranirve biraz tuz ilave edilir.
Daha sonra elinizle ezerek iyice karistirilir ve icerisine 4 dis sarmisak ile maydanoz ilave edilir.
Tencereye 1 kat patlican uzerine 1 kat soganli karisim konularak uzerine sizma zeytinyagi gezdirilir.
Kisik ateste pisirerek afiyetle yiyinizz :)

2 comments:

Ilker Erdem said...

Patlicanli herseyi cok severim. Bu da COK guzel gorunuyor. Ellerine saglik. Sevgiler

Anonymous said...

arkadaşım ellerine sağlık ben de patlıcanı çok seviyorum ama bu kış hiç almadım. artık almaya başlıyayım bari.sevgiyle kal