Sep 24, 2009

BOREK




Cok pratik hemen hazirlanan bir hamur .


Bugun arsivde oldugunu gordum ve paylasmak istedim.
Bir kase yogurdun icine bir yumurta,tuz,kabartma tozu ve un ilave edilir
Iyice yogrulur 10 dakika dinlendirilir.
Hamur merdane ile acilir bir kalip ile kesilir kizgin yagda kizartilir.
Ben sade hazirladim arzu eden hamura peynir ilave edebilir...

7 comments:

NEŞELİ GÜNLER said...

FİLİZCİĞİM ELİNE SAĞLIK ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYORLAR BEN KÜÇÜKKEN ANNEM YAPARDI BİZDE BÖREKLERDEN FAL TUTARDIK.TUTTUĞUMUZ BÖREK KABARIRSA ZENGİN OLACAKTIK:)
BENİ GEÇMİŞE GÖTÜRDÜN YANİİ
EEN ESKİYE ATIF OLSUN EN KABARAN BÖREK BENİM OLSUN:)

müjde said...

Ellerine sağlık Filizciğim.Nefis görünüyorlar.Sevgiler...

içimdeki yolculuk said...

ben bunu ufak ve üçgen kesiyorum pratik kolay ve yagı okadar çok çekmiyor hafifi oluyor.

Ayşe'nin Mutfağı said...

MERABA ELLERİNİZE SAĞLIK GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR BÖREK OLUYOR ELLERİNİZE SAĞLIK

SEVGİLER

http://www.lezzetibol.com said...

Canım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Puf pufta kabarmışlar. Bu yüzden ege bölgesinde bu böreğe puf böreği derler:))))

Nefis görünüyorlar.

sevgiler canım

derya said...

Ablacım harikasın ellerine sağlık öpüyorum...

GÜL'ÜN MUTFAĞI said...

canım arkadaşım çok özledim sizleri
ellerine sağlık en sevdiğim hamur işi kahvaltıda hem hafif hem çok lezetli oluyor nede güzel kabarmışlar usta eli değdiği belli sevgiler çok öpüyorum canım