Sep 6, 2009

PATLICANLI KEBAP DUSIZE



Tarifi televizyonda seyrettim..Unlu bir mekanin ahcisi hazirladi .

Benim daha once hazirladigim tariften farkli oldugu icin not aldim ve bugun hazirladim...
Cok lezzetli ve sunumu cok guzelbir tarif
Iftar saati firindan cikmis halini cekemedim malesef,oacele ile unutmusum.

MALZEMELER
1kg. patlican
1/2kg kusbasi et
1 buyuk sogan
tuz+karabiber
2 yemek kasigi dolmalik fistik
4 domates
2 sivri biber
1 tane bostan patlican
1 yemekkasigi tereyagi
kup kup kesilmis kasar peynir

HAZIRLANISI
Patlicanlar ince uzun kesilirek izgarada hafif kizartilir.
Etler 2 kasik sivi yag ile kendi suyunu salip ,cekene kadar pisirilir .
Suyunu ceken etlerin uzerine, dogranmis sogan ve fistiklar ilave edilir.
Kup kup kesilmis domatesler ile biraz kavrulup, 2 kepce sicak su ilave edilir.
Etler pisince alti kapatilir .
Bir bostan patlican ocak uzerinde kozlenip, kasik ile ici alinir ve dogranir.
Koz patlicanin uzerine tereyag ve kasar ilave edilerek karistirilir.
Izgara patlicanlar arti sekline getirilir orta kismina once et konur etin uzerine koz patlican konur
once yanlar bir birinin uzerine konupkapatilir , sonra rulo seklinde sarilir.
Rulolar ters olarak firin kabina dizilir.
Domates ve sivribiberler kesilirek kurdana takilir ve patlicanlarin uzerine batirilir.
Etin kalan suyu uzerine gezdirilir ve 180C firina verilir.
AfiyetOlsun

28 comments:

İnci Yemek said...

Canım ellerine emeğine sağlık çok değişik bir yemek olmuş tarifini listeme aldım.ayrıca patateste ilgimi çekti:) nefis olmuşlar buradan öyle gözüküyorlar canım.
kocaman sevgiler..

yosunbuka said...

birbirinden güzel tarifler ardarda sıralanmış gene.ellerine sağlık canım..ben iki tatlı getirsem hepsinden alıp gitsem?:) kabul mü?

esengül said...

ellerine sağlık canım,harika görünüyor,iyi haftalar dilerim :)

Damak Tadı said...

Filiz'ciğim,çok nefis bir yemek olduğu nasılda belli oluyor..Ramazan ayında da çok güzel bir alternatif olduğu kesin..Ellerine sağlık canım..Kocaman öpüyorum yanaklarından..


Sevgiler..

sevil(birdemliksohbet) said...

canım benim iyi yapmışsın not almakla ellerine saglık nefis olmuş sevgiler

Mahperi said...

Ellerine sağlık. Değişik olmuş içine közpatlıcan koymak.

* YeLiZ * said...

ay annem harika birsey bu..gelip bizede yapsanaa...duygu somurusu yapiiim

* YeLiZ * said...

ya da ben tarifini alip yapiim ama sen gene gel :)

sevimin sayfasi said...

cok lezzetli olmus, ellerine saglik
bende patlicani cok severim iyi haftalar diliyorum canim

derya said...

Ablacım ellerine sağlık harika olmuş bereketli iftarlar dilerim öpüyorum...

WELCOME TO CERENİSTAN! said...

merhaba sanırım o tv programını ben de izledim ve tarifi yazmadığım için internetten bulurum düşüncesiyle googledan arattım ve size rastladım...ama sanırım o tarifin patlıcanlı kaşarlı içi'nde krema da vardı...

MUTFAKISTAN said...

Haklisin ceren unutmusum yazmayi
3 kasik krema ekledim canim

müjde said...

Ellerine sağlık canım.Muhteşem olmuş.Ben de beklerim.Sevgiler...

defneylebirlikte said...

kesinlikle muhteşem bir yemek.ellerine sağlık canım..

GELİNCİK MUTFAK said...

GERÇEKTEN DEĞİŞİK OLMUŞ...BEN PATLICANLARI KIZARTIYORUM...İÇİNE KÖZLENMİŞ PATLICAN KOYMUYORUM...DEĞİŞİK BİR ALTERNATİF OLMUŞ...ELLERİNE SAĞLIK...KOLAY GELSİN...

Sevgi Küçük said...

Çok farklı bir lezzet olmuş. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık
Sevgiler

ceyt said...

mmm nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.bildiğim tariften daha farklı, daha lezzetli olmalı.
öpüyorum sevgiler.

TAZE NANE said...

Canım çok lezzetli görünüyor. Çok harika ben çok beğendim.
Sevgiler.

Esin (Huysuzbalık) said...

Sonra da yenmez yanında yatılır. Ne hoş bir sunum o Filizcim ellerine sağlık. Sevgiler...

Özlemhan said...

Yaa ablacığım şu yelize bişeyler söyle sen ikna edersin belki lütfen.ellerine sağlık patlıcanlı olan herşeyi çok severim

Anonymous said...

tbrikler

fuat toksoy said...

yemeği kültür aşı programı için yapan aşçı benim ve beğendiğinize çok sevindim.yalnız küçük bir not aslında yemeğin adı duşize olmalıydı.ama madem böyle tanındı böylede gider diyorum.

fuat toksoy said...

küçük bir hatırlatma.ben fıstık koymamıştım ama iyi bir fikir gibi görünüyor.

DUSBAHCESI said...

Nefis gorunuyor, ellerine saglik! cok degisik bir lezzet olmus! Hollandadan sevgiler

ahsapboyaci said...

ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyorlar hayırlı iftarlar sevgiler

GULENAY said...

Filiz ablacim,
Nerden baslasam ama sitayla yazicam bikmadan.

Evime gelip renk kattiginiz icin cok tesekkur ederim,sizi tanimaktan cok mutlu oldum.Tekrar gorusemk isterdim ama kismet olmadi.Sonrasi benim ailem geldi inanilmaz yogun doneme girdim.

Kaza yaptiginiz Yeliz'den ogrendim cok gecmis olsun,ve bir olum kaybiniz olmus.Agabeyiniz saniyorum.Basiniz saolsun.Allah kabrini cennet eylesin.

Ben artik sayfami yenileyip blog hayatima donus yaptim.Kafam ancak yerine geldi.Sizi takib edicem,bu guzel tecrubeli ellerden cikan seyleri kacirmak istemiyorum.

Simdilik sevgilerimi gonderiyorum.Insallah bende Cuma'ya iniyorum Turkiye'ye.

Sevgi ve selamlarimla Filiz abla.
Operim yanaklarinizdan.

MUTFAKISTAN said...

fuat bey tesekkurler tarifiniz cok guzel oldu.Sanirim fistik diger tarifteydi karistirdim.
adini duzeltiyorum

MUTFAKISTAN said...

gulenaycigim bloga dondugune sevindim canim.
Ben tesekkur ederim evinde cok guzel vakit gecirdik hersey superdi
Turkiyeye gelmen ne guzel yelizide getir.....
Istanbula gelirsen bekliyorum