Sep 2, 2009

Ramazan Sofraniza BURMA TATLISI

Herkese merhaba
Umarim Ramazan guzel geciyordur hepiniz icin .

Esimin is yerine iftar icin gondermek uzere hazirladim bu tatliyi.
Tarif
DamakTadindan
Daha once paylastigim burma tatlisi ,butun olarak kesmeden tepsiye konuyordu.

Bu sefer Gul'un tarifi ile denedim ve o da cok guzel oldu..Hamur cok guzel acildi.
Tadi tam damak tadi oldu.
Resimleri asama asama cektim .
Tesekkurler Gul , sirada laz boregin var

MALZEMELER
Bir Yumurta
Bir su bardagi sut
Iki kasik eritilmis tereyagi
yarim cay bardagi sivi yag
az tuz bir cay bardagi su
SERBETBir kilo seker
Dort su bardagi su
Bir tatli kasigi limon suyu
ICINE Ceviz
Uzeri icin 250 tereyag

HAZIRLANISI
Hamur malzemeleri karistirilir iyice yogrulur bir saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan limon buyuklugunde bezeler hazirlanir.Nisasta ile acilan yufka ortan bolunur eritilmis yag gezdilir.
Yufkaya ezilmis ceviz serpilir ve kenarinda oklavaya sarilir otaya dogru buzdurerek oklava cikarilir ve kucuk parcalar halinde kesilir.
Butun bezeler ayni sekilde hazirlanip firin tepsisine dizilir.Eritilmis tereyag kizgin halde burmalarin uzerine dokulur.
Isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.
Seker ve su kaynatilir limon ilave edilir .
Firindan cikan tatlinin uzerine ilik serbet dokulur














Afiyet Olsunnnnnnn



17 comments:

SerpiL said...

ayyyyyyh.sen ne ettin filiz ablam döktürmüşün yine ağızda kıyır kıyır bi tat.mmmmm nefis.ellerine sağlık

derya said...

Ablacım ellerine sağlık harika olmuş
nasılda severim bilsen.Bereketli iftarlar dilerim öpüyorum...

http://www.lezzetibol.com said...

Tek kelimeyle nefis olmuş canım.
Eline koluna sağlık.
Ben hiç denememiştim. Ama resimlere bakınca mutlaka denemeliyim diye düşünüyorum.
Tekrar ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Tijen AKITAY

defneylebirlikte said...

mmmmm süper vallahi..ellerine sağlık...iftar sonrası harika bir seçenek...

Esin (Huysuzbalık) said...

Filizcim şoktayım hazır gibi olmuş. Yapım aşamalarnı görmesem pastane işi sanıcam. ellerine sağlık. Sevgiler...

Damak Tadı said...

Filiz'ciğim,ellerine sağlık çok nefis görünüyorlar..Annecik burada olsaydı kesin yaptıklarını o'na gösterirdim..Hazır açmaya başlamışken laz böreğini ustalıkla yaparsın..Onun yapımı buna göre daha kolay canım..Yufkaları üst üste sermeden mutlaka kaşığın ucu ile yağ gezdir aralarına..Muhallebisi çok katı olacak soğuduktan sonra..Yumurta ile sulandıracaksın canım..Tekrardan ellerine sğlık canım..Afiyetler olsun..Hayırlı sahurlar..Kocaman öpüyorum seni..


Sevgiler..

pelince said...

filizim keşke hamur açabilsem,oklavayı bile tutamıyorum ben :) nefismi nefis olmuş...ellerine sağlık..

sevgiler...

NEŞELİ GÜNLER said...

OFFF ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR.BEN O KADRA İNCA AACAMAM AMA ANNECİĞİM SAĞOLSUN .
SEVGİLER

İnci Yemek said...

Filizcim ellerine emeğine sağlık canım süper olmuşlar valla kıyır kıyır:)yiyenlere afiyet olsun.

Mahperi said...

Enfes bir tatlı. Ellerinize sağlık.

Ayşe'nin Mutfağı said...

MERAK ETTİM İR ARA DENEMEK İSTERİM



ELLERİNİZE SAĞLIK

Arzu said...

Çok severim bu tatlıyı. Ellerine sağlık. Resimlerle ne kadar da güzel anlatmışsın. Sevgiler...

Sevgi Küçük said...

ellerine sağlık. çoookkk güzel olmuşşşş
nasıl güzel kızarmış öyle?
:)
sevgiler

yosunbuka said...

burma tatlısını çok seveim canım.ama ben de kesmeden koyuyordum bir dahaya böyle yapayım bakalım..ellerine sağlık canım..hayırlı ramazanlar..
arkadaiım rica etsem linklerinde adresimi yeni adresimle değişitrebilirmisin?

TAZE NANE said...

Burma tatlın varya harika görünüyor.
Sevgiler.

DUSBAHCESI said...

Slm. blogunu yeni kesfettim, tatli harika gorunuyor. Ellerine saglik. Sizi takibe aliyorum haberiniz olsun. Hollandadan sevgiler!!

ahsapboyaci said...

merhabalar arkadaşım yokluğumda neler yaptınız bakalım umarım iyisinizdir ellerine sağlık canım herşey çok güzel görünüyor bu arada burma tatlısını ben çok severim eline sağlık