Sep 16, 2009

YAYLA TATLISI





MALZEMELER
5 yumurta
Bir cay bardagi seker
Bir cay bardagi un
2 yemek kasigi irmik
Bir cay bardagi siviyag
Kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir bardak antep fistigi
SURUP ICIN
2.5 Su bardagi seker
2 Su bardagi su
HAZIRLANISI
Yumurtalarin sarilari beyazindan ayrilir.
Bir kabin icine yumurta sarilari ve seker ilave edilirek iyice karistirilir.
Sivi yag,un,irmik,kabarta tozu ilave edilir tekrar karistirilir.
Yumurta beyazlarinin icine az tuz konur ve kar gibi olana kadar iyice mikser ile cirpilir.
Spatula ile yavas yavas diger karisima ilave edilir
Fistiklar eklenir ve hafifce karistirilirak yaglanmis kaliba konup , 170C firinda pisirilir.
Surup malzemeleri kaynatilir sogutulur firindan cikan tatlinin uzerine dokulur .
Afiyet olsunnn

6 comments:

Mahperi said...

Ellerine sağlık. Enfes görünüyor.

derya said...

Ablacım ellerine sağlık harika olmuş tatlın öpüyorum...

Sevgi Küçük said...

Ne kadar nefis olmuştur kimbilir.Ellerine sağlık
:)

Zerrin Pasta Evi said...

İyi Bayramlar...

Ellerine sağlık.

Sevgiler...

şeker pasta said...

Neşeli 'şeker gibi' bir bayram dileğiyle... Mutlu Bayramlar...

Tuba said...

Mutlu Bayramlar..Tatli nefis gorunuyor. Ellerine saglik..