Nov 19, 2009

KABAK TATLISI




MALZEMELER
Bir kilo bal kabagi
Bir kilo seker
Tahin,ceviz
HAZIRLANISI
Kabaklar soyulur dilimlenir.Dilimlenmis kabaklar tencereye dizilir uzerine
seker ilave edilir kisik ateste pisirilir.
Pisen kabaklar soguyunca firin kabina dizilir kalan suyu uzerine gezdirilir 170c firina verilir
uzeri kizarinca cikarilir sogutulur.
Servis tabagina alinan kabaklarin uzerine tahin ve ceviz dokulur
Ben kabagimi sakarya alanduzu koyunden yengemin bahcesinden aldim harika bir kabak
hic su eklemedim bazen cinsine gore su eklemek gerekirmis
Afiyet olsuuuun

11 comments:

birdutmasali said...

ne güzel bir kabak öyle filizciğim. tam anavatanı zaten..
afiyetler olsun canım.

GonuLunceLezzetLer said...

Önden bir tabak dible ardından da kabak hımmm nefis olur...Ellerine sağlık ablacığım ikiside harika olmuş...
Sevgiler...

SerpiL said...

filiz abla harika görünüyor kabak tatlın dibleyi de görmedim sanma ellerine kollarına sağlık

Damak Tadı said...

Canım bol cevizli ne kadar nefis görünüyor..Bizde de nedense hep fındık ekilir üzerine..Kurtulamadık gittik fındık takıntımızdan..))Ellerine sağlık canım Filiz'ciğim..


Sevgilerle..

derya said...

Ablacım ellerine sağlık harika görü
nüyor.Çokkk severeim bu leziz tatlı
yı öpüyorum...

SİHİRLİ OKLAVA said...

of of zaten talı krizindeyim....ellerine sağlık..

müjde said...

Ellerine sağlık Filizciğim.Harika olmuş gerçekten de.Sevgiler...

Sevgi Küçük said...

Ellerine sağlık canım ya, nasıl güzel çıkmış fotograflarda.Rengi kıvamı tam duruyor.Afiyetle yiyin
Sevgiler

İnci Yemek said...

Filizcim kabaklar çok güzel görünüyor senin ellerinde muhteşem olmuşlar canım.çok severim kabak tatlısını yiyenlere afiyet olsun.

http://www.lezzetibol.com said...

Bence de canım tahinle çok güzel oluyor.

Ellerine sağlık canım

sevgilerimle

Hatice said...

bayılırım kabak tatlısına:)
kabağın cinsi lezzette çok farkediyor gerçekten, fotolardan ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor, rengi harika, ellerinize sağlık...

sevgiler...