Nov 23, 2009

YUFKA MANTISI
















MALZEMELER.
Dort tane yufka
Yarim kilo kiyma
Bir tane sogan,maydanoz
Karabiber,tuz,nane,pulbiber
Yogurt ,sarmisak , tereyagi
HAZIRLANISI
Kiyma kendi yagi ile kavrulur suyu cekilince kup dogranmis sogan eklenir kavurmaya devam edilir tuz,karabiber maydanoz ilave edilir sogumasi icin beklenir.
Yufkalar ust uste dizilir dorde bolunur elde edilen ucgenlerin uzerine su ve yogurt karisimi surulur kenarina kiymali harc koyup rulo sarilir rulo kendi etrafina dondurulup kurdan batirilir.
Diger yufkalarda ayni sekilde hazirlanir.Mantilar firin kabina dizilir 170c firinda pembelesene kadar pisirilir.Yogurt ve ezilmis sarmisak karistirilir.Bir kabin icinde tereyagi kizdirilir pulbiber nane karistirilir.Servis tabagina alinan mantinin uzerine sarmisakli yogurt kizdirilmis yag gezdirilir.Mantilar istege gore yagda kizartilarak hazirlanabilir ben tercih etmiyorum firinda daha hafif oluyor ....Hrekezin bildigi bu mantiyi tekrar hatirlatmak istedim belki bugun hazirlarsiniz Afiyet olsuuunnnnn

17 comments:

angel said...

selamm gercekten baktikca istah acan bir manti olmus.her zaman favorimdir/
ellerine saglik ...

feray said...

Filizcim mantıya bayılıyorum hakikaten hatırlattın.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

GÜL'ÜN MUTFAĞI said...

harika bir lezzet çok seviyorum bu mantıyı çıtır çıtır tadına doyulmuyor ellerine sağlık filizcim
sevgiler canım

GELİNCİK MUTFAK said...

mantın harika olmuş canım...bu sıra benim birşey yapasım yok...bakıp duruyorum...ellerine sağlık...

Şebnem's atölyesi said...

Ellerine sağlık canım nefis olmuş..Gerçekten hatırlattığın iyi oldu..Habire hamur açıyordum yufkaylada yapmak varken:)Bu güzel görüntüden sonra bu iştah kabartıcı mantıyı yapmamak elde değil..
SEVGİLERİMLE:)

* YeLiZ * said...

ay ne zamandir yapmamistin di mi anne ?yoksa yaptinda bloga mi koymadin
senin bu mantiya cildirir herkes :)))
bende yapiyim

boncukkkk annemmmmmmm

sevimlimutfak said...

Mantının her çeşidine bayılırım. Çokta güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

élif(keyf-i mutfak) said...

çok pratik olmuş..kriz anların birebir:)ellerine sağlık canım..

Damak Tadı said...

Mantıyı hiç yemesem aramam canım..Ama bu mantıyı ararım inan..))Ellerine sağlık tatlım,çok nefis olduğu nasılda belli oluyor..Kocaman öpüyorum bitanem..


Şimdiden Kurban bayramınızı kutluyorum..Sağlıkla,mutlulukla canım benim..


Sevgilerle..

SerpiL said...

çok sevrim geçen bende yaptım yemede yanında yat cinsinden ellerine sağlık

FİLİZ'CE LEZZETLER said...

yufka,kıyma,yoğurt ve kızdırılmış yağın inanılmaz uyumu,,işte buu...nefis bir lezzet..dördü biraraya gelmiş de ne zaman kötü olmuş zaten,,ellerine sağlık ablacım..
Mutlu bayramlar..

İnci Yemek said...

Filizcim mantının her türlüsünü çok severim:)ellerine sağlık sunum her zaman olduğu gibi süper olmuş.
Mübarek kurban bayramın kutlu olsun canım sevdiklerinle beraber..

Aybike Ceylan said...

Harika olmus, harika ,ellerine saglik..

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

birsence said...

ellerine sağlık ablacığım ben ve eşim bayılıyor bu lezzete:))

Simply Life said...

wow! looks great!

Kitchen Butterfly said...

Welcome to the foodie blogroll

Keskinli,Ikizlerinannesi said...

ABLACIM SABAH SABAH BILE INSANIN ISTAHINI KABARTIYOR ELLERINE SAGLIK SEVGILER

Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...