Dec 4, 2009

ELMALI POGACA





































Malzemeler.
250 gr tereyagi oda isisi
3 kasik yogurt
Kabartma tozu
Aldigi kadar un
Harc...
Dort tane elma
Bir tatli kasigi tarcin
Bir fincan seker
Bir bardak ceviz
Harc...
Bir cay bardagi ceviz
Bir cay bardagi antep fistigi
Bir cay bardagi portakal receli
Az tarcin
Bir cay kasigi damla sakizi receli
Hazirlanisi.
Oda isisi tereyag margarinde olabilir yogurt,kabartmatozu ,un ilave ederek yogrulur.
Birinci harc icin elmalar rendelenir uzerine seker ilave edilir pisirilir.Atesten alinan elmalara
tarcin ve iri kiyilmis ceviz eklenir.
Ikinci harc icin
Cevizler iri kiyilir recel ,sakiz,tarcinve fistik ile karistirilir.
Hamur yumusak olmali.Ceviz kadar parca alinir ortasina elmali karisim konur pogaca gibi kapatilir.Hamurun bir kismi icin ceviz kadar parca alinir recelli ic konur rulo haline getirilir
170c firinda pisirilir.Soguyunca uzerine pudra sekeri serpilir
Hamur tarifim 70lerden beri kullandigim cok begendigim tarifim bazen ikiye bolup bir parcasini kaliba koyar ortasina elmali harc ekler tekrar hamur ile kapatir pisiririm.
Bu kez bir kismina degisik harc dusundum ceviz,fistik,recel derken uydurma harc birde degisik sekil ama nefis oldu ben cok begendim.
Afiyet olsunnnnn
NOT.Oglum bugun birligine teslim oldu bunalimdayim haber alinca rahatlarim insallah
Saclarim ile oynamama karari aldim sablon degisikligi yapiyoruz son gunlerde farkindasinizdir
Arkadaslarimi eklemeye calisiyorum ...Yeliz benim ile ugrasiyor off demeden degistiriyor
ben begendim artik bu sablon kalacak Yelize tesekkurler.
Elmali Pogaca on Foodista

12 comments:

sevil(birdemliksohbet) said...

FİLİZCİM CANIM ELLERİNE SAGLIK HER İKİ ŞEKLİ İLEDE NEFİS OLMUŞ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN SEVGİLER

birdutmasali said...

SEVGİLİ FİLİZciğim:
öncelikle ALLAH KAVUŞTURSUN. HAYIRLI TEZKERELER DİLİYORUM .

İyi haberlerini alırsın inşallah, bu ilk haftalar ve aylar biraz hüzünlü olur mutlak, sonra sen sesini ne kadar iyi hissettirirsen Oda okadar iyi olacaktır. Günler ayları derken sağlıkla inşallah bitecek her sayılı yaşa gibi. allah gelip geçen ayrılıklar versin.

Tariflerin iki halide enfes gerçekten. elmalı - portakallı muhteşem.
kokusu burnumamaı geldi ne :)
ellerine sağlık canım.

karamel mutfak said...

gönderdigin gibi rabbim kısacık zamanda kovuştursun olunuza.ellerine emegine salık fıstıklısı çok ilginç.

derya said...

offfffff ablacım sevdiğim herşey içinde banada kaldımı acaba elleri
ne sağlık.rabbim oğulcuğuna hayırlı
tezkereler nasip etsin.Bendede rabbim bağışlarsa iki oğlan var nasıl askere göndereceğimi şimdiden
düşünüyorum.Kocaman öptüm ablacım..

SerpiL said...

portakal reçeli koymak hiç aklıma gelmemişti.mutlaka böylesini deneyeceğim

GELİNCİK MUTFAK said...

ay canım asker annesimi olmuş...
ALLAH hayırlısıyla teskere almak nasip etsin...
elmalına bayıldım ...ellerine sağlık....kolay gelsin...

müjde said...

Filizciğim,Allah kavuştursun.Hayırlı tezkereler diliyorum.
Kurabiyelerden bir tane alıp,kaçıyorum.Sevgiler...

angel said...

selamm arkadasimm
elmali kurabiyeyi devamli yapiyordum pohacasi yeni deneyim oldu benim icin.elelrine saglik sevgilerle

http://www.lezzetibol.com said...

Canım öncellikle Allah kavuştursun sağlıcakla mutlulukla. Darısı bizlerinde başına canım.
Kolay değil ama güzel düşünelim güzel olsun olur mu.
Kurabiye canım enfes olmuş ellerine sağlık canım

sevgilerimle

Küçük Sofra said...

Allah kavuştursun.

Poğaça güzel gözüküyor ellerine sağlıkk...

MADENİ CESARET said...

filiz hanım merhaba

bir dut masalı adlı blogda gezinirken sizin blogunuza rastladım.

gazi ün. iletişim fakültesi'nde hocayım. alternatif medya araçlarından biri olarak bloglar ve blog yazarları hakkında çalışmalarım, yayınlanmış yazılarım var ve bu konuda ders veriyorum.
şu anda, yemek ve gurme blogları üzerine çalışıyorum.
sizin için sakıncası yoksa blog yazarlığı serüveniniz ve blogunuzun içeriği üzerine birkaç sorumu yanıtlar mısınız? tabii ki kimlik bilgileriniz gizli kalmak koşuluyla.
kimliğimi ve mesleki bilgilerimi gazi ün. iletişim fakültesi'nin sayfasından teyid edebilirsiniz. ayrıca laika@gazi.edu.tr adresinden de yazışabiliriz.
teşekkürler
doç.dr.funda şenol cantek
kullandığım e mail adresi: funda.senol@gmail.com

NEŞELİ GÜNLER said...

FİLİZCİĞİM ALLAH KAVUŞTIRSUN HAYIRLI TESKERELER SAĞ SAĞLİM DÖNER İNŞALLAH .
ÜZME KENDİNİ DESEKDE ANNELİK ZOR BİR ZANAAT İŞTE.BİZLERİ YANINDAYIZ UNUTMA:)
POAÇALR ÇOK GÜZEL OLMUŞ ÇEŞİT ÇEŞİT.SEÇ BEGEN AL YANİ

SEVGİLER