Dec 6, 2009

TAVUK GOGSU






















Tavuk gogsunu farkli bir sunum ile hazirlamis yesilkivi cok begendim
Kahve fincani ile hazirlamisti ben farkli kalip kullandim.
Malzemeler
Bir kg sut
Bir su bardagi un 200gr
Bir su bardagi seker 200 gr
125 gr margarin yada tereyagi
Damla sakizi..ben bir cay kasigi sakiz receli kullandim
Vanilya bir paket
yeterince hindistan cevizi,muz
Hazirlanisi.
Tencerede yag eritilir un ilave edilir hafifce kokusu gidene kadar kavrulur.
Kavrulan unun uzerine seker,sut eklenir koyulasincaya kadar karistirilarak pisirilir.
Muhallebi rondoya konur icine bir kasik yag,vanilya eklenir sogutana kadar karistirilir.Fincanlarin ici su ile islatilir az muhallebi dokulur uzerine iri dogranmis muz eklenir ve muhallebi ile doldurulur.
Buz dolabinda soguyan tatlilar servis tabagina ters cevrilir hindistan cevizi ile suslenir.

3 comments:

Damak Tadı said...

Ne kadar şık ve nefis görünüyor Filiz'ciğim,ellerine sağlık canım..Öpüyorum yanaklarından..Sevgilerle..

asimelek58 sizlerle said...

günaydınlar arkadşım her şey gönlünce olsun sevgiler

Sevgi Küçük said...

Filizciğim harika olmuş.Ellerine sağlık.
Oğlun birliğine teslim oldu mu? Hayırlı teskereler.
Sevgiler