Jan 17, 2010

ACILI EKMEK







Malzemeler
2 Su Bardagi ilik sut,bir bardak su
Bir paket maya ,tuz
3 Tane sogan bir yemek kasigi biber salcasi
Pul biber ,bir su bardagi ceviz ,bir cay bardagi susam
Zeytin yagi ,un
Hazirlanisi.
Sut, maya, tuz, aldigi kadar un yogurulur ve fazla sert olmayan bir hamur haline getirilir.
Mayalanmasi icin bekletilir.Bir kabin icinde bir cay bardagi zeytinyagi ve irice dogranmis soganlar iyice kavrulur.Salca,pulbiber ,susam eklenir bir fincan su eklenir 5 dakika pisirilir.
Pisen harcin icine ceviz eklenir.Mayalanan hamur yaglanmis tepsiye yerlestirilir.
Hamurun uzerine harc yayilir ceviz ve yag daha fazla eklenebilir 180c isitilmis firinda pisirilir.

24 comments:

lezzet sefasi said...

Harika gorunuyor,deyisik bir tat.
Ellerinize saglik.
Sevgiler,
Sefa

kalpkurabiye said...

acı bana dokunsa da bu ekmek nefis görünüyor.. acı koymadan yapsam nasıl olur acaba gerçekten harika olmuş çünküü

SeViL ( sevdalitatlar ) said...

Ekmek çok nefis görünüyor tarif de değişik ve denemeye deger bir lezzet ellerıne sağlık.
Sevgilerle...

Ayşe said...

Ellerine sağlık.Farklı bir lezzet.

Unknown said...

Ellerine saglik deyisik lezlet afiyetler olsun sevgiler

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) said...

INANIN EN SEVDGIM LEZZETLERDEN BIRIDIR.ÇOGU ZAMAN YAPIUYORUM VE SADECE ESIM BEN YIYORUZ NEDENINE GELINCE SANIRIM ACIYI COK FAZLA ABARTIYORUZ.:):)
ELLERINIZE SAGLIK.ÇOK DA GUZEL GÖRUNUYOR.ÇOK CANIM CEKTI VALLA...
SEVGILER..

Hatice said...

çok değişik bir tarif, malzemelerinden çok lezzetli olduğu belli oluyor, denemek isterim, ellerine sağlık...
explorer dan girdiğim zaman sayfan boş çıkıyor, tariflerinden hiçbirini göremiyorum, bilgine!
sevgiler...

sevimlimutfak said...

Acıyı seven birisi olarak bu tarif tam benlik. Tadını tahmin edebiliyorum. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Sevgiler...

Gönülünce Lezzetler said...

Ablacığım ekmeğin resimlerine baktıkça acıktım...Harikaaaa olmuş ellerinize emeklerinize sağlık...
Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim...

http://www.lezzetibol.com said...

Nefis bayılırım. Ah olsa da yesem. Gündüz görsem kesin mutfağa girer yapardım.
Yarın mutfağa girmeli:)))
Ellerine sağlık canım
sevgiler

keskinli said...

görüntü sahane lezzetide farklidir bence ellerine saglik canim sevgiler

emmmne said...

ben bunu bır yerden tanıyom amaaaa

Unknown said...

İÇERİSİNDE ACI OLAN VE TADI EKŞİ OLAN HER LEZZETE BAYILIYORUM NEFİS GÖRÜNÜYOR TAM BENİM DAMAK TADIMA HİTAP EDİYOR ELLERİNE SAĞLIK FİLİZCİM...
SEVGİYLE KAL...

birsence said...

ben bunu hatayda yemiştim birde susamlısını bayılmıştımmmmmmm harika ötesiydi not ediyorum yapmalıyım...ellerine sağlık canımbenim...

Calibe'nin Mutfağı said...

Merhaba, acili ekmek harika görünüyor..Tadi da mutlaka muhtesemdir..Ellerinize saglik
Sevgiler
Cali

MUTFAKISTAN said...
This comment has been removed by the author.
HUYSUZBALIK said...

Ben de Antakya'da yedim buna benzer birşey ama ceviz yoktu üzerinde çok daha lezzetli olur cevizle. Ellerine sağlık Filizcim. Sevgiler...

Sevgi Küçük said...

kuzum ben devamsızlık yaptım yapalı sizler amma döktürmüşsünüz vallahi ya! ay bakmadığıma üzüleyim mi sevineyim mi şaşırdım! resmen ağzım sulandı. biz buna biberli ekmek diyoruz. pek de severim!!şimdi olsa nasıl yerim valla. kahvenin yanına değil ama çayla muhteşem olur. ellerin dert görmesin
sevgiler

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MUTFAKISTAN said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
rumma said...

Merhaba , sevgili Filz ..
Sevilay arkadaşımı yakından tanırım ..Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş ve bu tatsız dialog geçmiş aranızda , üzüldüm gerçekten.

Senden ricam mesajları silsen ve tatlıya bağlansa durum..:)

Bu arada acılı ekmeği bende denemiştim .

selamlar

MUTFAKISTAN said...

Sevgili rumma dedigin gibi yorumlari siliyorum haksizlik yapildi kesinlikle art niyet olamaz neden tanimadigin insanlar icin saygisizsin denirki neyse canim sevgiler

rumma said...

Teşekkürler canım..