Jan 30, 2010

YAGLAMA






















Malzemeler
3 Su bardagı un
1 Paket maya
1Tatlı kasıgı seker ve tuz
500 gr kıyma
1 Tane buyuk sogan, 3 tane sıvrı bıber,2 tane domates
1 Yemek kasıgı salca,tuz,karabıber, pulbıber,maydanoz
Yogurt,2 dıs sarmısak
Hazırlanısı.
Bır kabın ıcıne un.tuz.maya.seker konur su ekleyerek krep hamuru kıvamına getırılır
Uzerı kapanır mayalanması ıcın beklenır.Mayalanan hamur koyu olmussa tekrar su eklenır.
Kıyma bır tavanın ıcıne konur az yag eklenır kavrulur.Kup dogranmıs sogan,sıvrı bıber eklenır
kucuk dogranmıs domates,salca,maydanoz,baharatlar ılave edılır pısırmeye devam edılır
Atesten almaya yakın 1 kahve fıncanı su eklenır
Teflon tavaya yag surulur hamurdan bır kepce dokulur kızarınca ters cevrılır ıkı taraf pısınce tabaga alınır.Servıs tabagına bır tane pısen akıtma uzerıne kıyma konur tekrar akıtma ,kıyma
ust uste altı kat oluyor .Hazırlanmıs olan yaglama bır bıcak ıle artı seklınde kesılır.
Ezılmıs sarmısak ve yogurt karıstırılır yaglamanın ortasına dokulur
Afıyet oolsunnn
Yaglama on FoodistaYaglama

7 comments:

SerpiL said...

mutlaka deneyeceğim

DUSBAHCESI said...

1 kere yemek nasip oldu. Acayip birseydi!!:) Nefis gorunuyor, ellerine saglik.

Sevgi Küçük said...

Filizciğim var ya şu saatte ağzımı sulandırdın, alacağın olsun!! :)
Ellerine kollarına sağlık

paşakızı mutfakta said...

Filizcim canım görünüt süper eminim ki tadıda öyledir.Ellerine sağlık canım.Mutlu kal..

lezzet sefasi said...

bizim koyumuzde buna ULUK KATMER derler,uzerine yogurt domeden yeriz
Gercekten cok guzel birsey olur.
Ellerinize saglik harika olmus.
Sevgiler,
Sefa

Cali said...

Merhaba yaglama enfes görünüyor..Mutlaka yapmaya calisacagim...Ellerinize saglik
Sevgiler
Cali

sevimlimutfak said...

Kayserili komşumda yemiştim bir defa, tadı hala damağımda. Muhteşem görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler...