Feb 7, 2010

SİMİT POGACA











MALZEMELER
250 Gr oda ısısı margarın

1 Cay fıncanı yogurt
1 Cay fıncanı sıvı yag
2 Tane yumurta bır tanesının sarısı ayrılıyor
2 Tane kabartma tozu
Tuz aldıgı kadar un
IC MALZEME
250 Gr beyaz peynır,kasar peynır rendesı.ınce kıyılmıs maydanoz
Hazırlanısı
Hamur malzemelerı karıstırlır yumusak kıvamda yogrulur yarım saat dınlendırılır
Hamurdan cevız kadar parca alınır yuvarlanır ortasına parmak ıle basılır acılan cukura peynır konur el ıle hafıfce basılır.Tepsıye yerlestırılır uzerıne yumurta sarısı surulur susam serpılır
180c fırında pısırılır.Hamuru ıstedıgım kıvamda olmadı sanırım artık mayalı olarak hazırlarım
mayalı hamura daha kolay sekıl verılıyor
Blogda sımıt pogacayı bır ben hazırlamamıstım herhalde cok guzel ve pıratık oluyor

Afıyet olsunnnn...

Simit Pogaca

8 comments:

birdutmasali said...

işte buna bayılırım ben...

susamcorekotu said...

nasıl da canım çekti cezbedici görüntüsü tadı kimbilir nasıl şifalar olsun

Leyya-craftmania said...

çok çıldırtıcı birşey buu..eline sağlık arkadaşım

Damak Tadı said...

Çok değişik ve bir o kadarda kışkırtıcı canım..Sıcak sıcak asla hayır diyemeceklerimden..))Harikasın canım..Sevgiler..

FİLİZ said...

ellerinize sağlık.Görüntüsü harika tadıda öyledir eminim...

paşakızı mutfakta said...

Tek kelimeyle süperrrr...Ellerine sağlık canım.Canım inanılmaz istedi bişy olursa sorumlusu sensin:)Sevgiler bıraktım:)

Ruya said...

Aldım tarifi deniycem mutlaka ellerine sağlık

SEVALCE LEZZETLER said...

Merhabalar,
Görüntüsüyle insanı cezbediyor.Ellerinize sağlık,ilk fırsatta deniycem.Ve bu güzel tariflerden yararlanmak için takipçinizim.
Sevgilerimle...