Aug 13, 2010

DIZMANA






















Bugun alanduzu koyunu aradım yengemden dızmana tarıfı aldım.
Hala Bodrumdayım hava cok sıcak aslında fırın yakmak cok fena oldu
Buyuk tepsıye hazırladıgım dızmanaları borcama aldım cok fazla kabaracagını nasıl dusunmedım sıcaklardan olsa gerek .Hamur pıserken borcamdan cok tastı sız hazırlarsanız buyuk fırın tepsısınde pısırın harıka bır borek arzu eden hamur bezelerının arasına lor ekleyebılır ıftar ıcın super olur
Malzemeler.
2 su bardagı sut
1 cay bardagı sıvı yag
1 paket kuru maya
1 tatlı kasıgı tuz ve seker
Aldıgı kadar un ıle hamur yogrulur uzerı ortulur 20 dakıka bekletılır
Ust malzeme
1 su bardagı yogurt
3 yumurta
150 gr kaymak
1 cay bardagı sıvı yag 5 yemek kasıgı lor
3 kasık corek otu
1 cay bardagı su karıstırılır
Mayalanan hamur ıkıye bolunur rulo halıne getırılır beelere ayrılır.
Bezeler tepsıye yan yana dızılır uzerıne parmak ıle basılır.
Karıstırılan sos malzemesı hamurların uzerıne dokulur 180c fırında pısırılır
Afıyet olsunn

Dizmana on Foodista

11 comments:

Oznur said...

ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor
degisik bisey olmus :)

birdutmasali said...

ben bunu biliyorum ama, isim farkıyla filizciğim, dediğin gibi çok da güzel oluyor.
eline sağlık afiyetler olsun canım.

YEMEK VAKTİ AYLİN said...

ellerine sağlık ben hiç duymamıştım çok lezzetli bir şeye benziyor

kalpkurabiye, deniz said...

ilk kez duyyorum ve çok hoşuma gidiyor..
ellerine sağlık canım tarifini alıyorum..:))
sevgiler..
iyi tatiller..

SeViL ( DenizFeneri ) said...

Dızmana !
Tatar mutfağının en gözde böreği.
Tadı harıkadır .
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun.

nesrin said...

Ellerine saglik. Sevgiler...

Damak Tadı said...

Canım önce hayırlı ramazanlar diliyorum..

2 bayanın durumu inan çok kötü..Erzak yardımlarını yeterince tedarik ettim..Paraya ihtiyaçları var..Bana mail yazarsan sana bilgileri veririm canım Filiz'im..İnan çok özelsin sen,her zaman derim bunu..

Ayrıca bu ara çok yakınımızı kaybettik 2 GÜN ÖNCE..Üzüntümüz var tatlım..Öpüyorum seni kocaman..


Tekrar hayırlı ramazanlar..Kocaman öpüyorum seni..Sevgiler..

NarincE said...

Hiç yemedim dızmana adını çok duydum ama. Tarifi dikkatlice okuyayım hemen.

lezzet sarayı said...

ayyy harika ben bu böreği çok severim aneannem yapardı eskiden resimleri görünce zihnimde canlanıverdi ninecim artık elden ayaktan düştüğü için yapamaz oldu ...sahurda bayağı iyi gider diye düşünüyorum ellerine sağlık harika olmuş...

muko said...

annem ne çok yapardı eskiden off çok güzel olur bu dizmana

seninlilerde harika görünüyor eline sağlık

sevgiler

evatolyesi said...

Hiç yememiştim ama sahur için çok güzel olur ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar olsun inşallah:)