Jan 30, 2010

IRMIK TATLISI











Malzemeler




Bır kılo sut
10 Yemek kasıgı seker
10 Yemek kasıgı ırmık
1 Yemek kasıgı tereyagı
3 Tane muz,2 tane portakal
1 Cay bardagı samfıstıgı ,bıtter cıkolata,bır cay bardagı cevız
Yeterı kadar savoyer

Hazırlanısı
Sut,ırmık.seker.tereyagı karıstırarak kaynatılır.
Kelepcelı kalıp folyo ıle kaplanır savoyerler portakal suyu ıle ıslatılıp kalıba dızılır.
Uzerıne pısmıs olan muhallebının yarısı dokulur kucuk dogranmıs meyvalar dızılır cevız serpılır
Kalan muhallebıye samfıstık karıstırılır meyvaların uzerıne dokulur kasık ıle duzeltılır.
Benmarı erıtılmıs bıtter dokulur buzdolabında sogutulur.





Irmik Tatlisi on FoodistaIrmik Tatlisi

YAGLAMA






















Malzemeler
3 Su bardagı un
1 Paket maya
1Tatlı kasıgı seker ve tuz
500 gr kıyma
1 Tane buyuk sogan, 3 tane sıvrı bıber,2 tane domates
1 Yemek kasıgı salca,tuz,karabıber, pulbıber,maydanoz
Yogurt,2 dıs sarmısak
Hazırlanısı.
Bır kabın ıcıne un.tuz.maya.seker konur su ekleyerek krep hamuru kıvamına getırılır
Uzerı kapanır mayalanması ıcın beklenır.Mayalanan hamur koyu olmussa tekrar su eklenır.
Kıyma bır tavanın ıcıne konur az yag eklenır kavrulur.Kup dogranmıs sogan,sıvrı bıber eklenır
kucuk dogranmıs domates,salca,maydanoz,baharatlar ılave edılır pısırmeye devam edılır
Atesten almaya yakın 1 kahve fıncanı su eklenır
Teflon tavaya yag surulur hamurdan bır kepce dokulur kızarınca ters cevrılır ıkı taraf pısınce tabaga alınır.Servıs tabagına bır tane pısen akıtma uzerıne kıyma konur tekrar akıtma ,kıyma
ust uste altı kat oluyor .Hazırlanmıs olan yaglama bır bıcak ıle artı seklınde kesılır.
Ezılmıs sarmısak ve yogurt karıstırılır yaglamanın ortasına dokulur
Afıyet oolsunnn
Yaglama on FoodistaYaglama

Jan 27, 2010

ELMALI KEK











Mıss Zerrın ADA bebegıne kavustu ınsallah gule gule buyutur tebrık edıyorum.
Zerrın blogcudan arkadasım bugun keske dedım buyuleyenmutfakkokusu ESRA cıgım yasasaydı Zerrının anne olusunu ADA bebegı gorebılseydı nur ıcınde yatsın her zaman anıyorum .Zerrının Esrayı cok sevdıgını bılıyoruz adını anmadan gecemedım.
Bugun hazırladıgım kek yedıgım en guzel kek oldu .
Malzemeler
Ikı tane yumurta
Bır su bardagı seker
Bır su bardagı sıvıyag
Bır su bardagı sut
Ikı su bardagı un
Ikı tane kabartmatozu
Dort tane kup kesılmıs elma
Bır cay fıncanı kuru uzum
Bır cay fıncanı ırı kıyılmıs cevız
Bır tatlı kasıgı tarcın
Hazırlanısı.
Bır kabın ıcınde yumurta ve seker ıyıce cırpılır.
Icıne sıvıyag,sut,kabartmatozu ve un eklenır cırpmaya devam edılır.
Karısımın ıcıne uzum,cevız,tarcın,elmalar ılave edılır spatula ıle karıstırılır
yaglanmıs kalıba bosaltılır 180c fırında pısırılır.
Srvıs ederken arzuya gore pudrasekerı serpılır.
Afıyet olsun
Elmali Kek

Jan 24, 2010

VISNELI PUDING TATLI











Malzemeler
Savoyer biskuvi
Iki paket vanilyali puding
Bir kase visne
Sut,visne suyu
Hazirlanisi
Biskuviler kaliba dizilir.
Bir kabin icine puding ve sut konur kaynayana kadar pisirilir.
Ben pudingin uzerinde yazan sut miktarindan daha az kullandim koyu olmasini istedim
Pisen puding biskuvilerin uzerine dokulur.
Ayri bir kabin icine diger puding ve visne suyu ilave edilir kaynatilir visneler eklenir
Sogumus olan sade pudingin uzerine dokulur buzdolabinda sogutulur.
Bu tatli her meyve ile hazirlanabilir.Ben kalibim buyuk oldugu icin 4 tane puding kullandim
Bu karli, soguk ,buz gibi istanbuldan buz gibi bir tatli ikram ediyorum arkadaslarima
Afiyet olsuuuunnn










Visneli Pudingli Tatli on FoodistaVisneli Pudingli Tatli

KASAR PEYNIRLI KOFTE




Malzemeler
500 gr kiyma
1 tane rende sogan rendelenmis
Bir cay fincani galeta unu
Maydanoz,tuz,karabiber,kimyon,kekik
1 tane yumurta
Yeteri kadar kup kesilmis kasar peyniri
Hazirlanisi
Bir kabin icine konan kiymanin uzerine peynir haric tum malzemeler eklenir.
Kiyma iyice yogrulur .Ceviz kadar parca alinir hafif el ile acilir ortasina peynir konur yuvarlanir.
Kofteler kizgin yagda kizartilir.Servis edilirken arzu edilirse uzun cop sise bir domates ,kofte,kizarmis patates dizilir

Jan 22, 2010

YUMURTA SALATASI







Yumurtalar haslanir.Sivri biberler ,maydanoz dogranir.
Kiraz domatesler ikiye bolunur servis tabagina yerlestirilir.
Yumurtalar kesilir ,beyaz peynir kup kesilir.
Kurdanlara peynir,yumurta,salam dizilir yesilliklerin uzerine yerlestirilir
Tuz,limonsuyu,zeytinyagi eklenir zeytinlerle suslenir
Afiyet olsunnn

MANTARLI ANTRIKOT




Malzemeler.
4 parca antrikot
2 tane kirmizi biber
400 gr mantar
1 tane sogan
1 cay bardagi zeytinyagi
Tuz,kekik,karabiber
Bir cay bardagi krema
Hazirlanisi.
Antrikotlar tavaya dizilir uzerine yagin yarisi dokulur kapagi kapatilir kisik ateste gerekirse sicak su ekleyerek pisirilir.Pisen ete tuz eklenir.
Sogan julyen dogranir ,mantarlar ince dilimlenir kalan yag ile kavrulur.Julyen kesilmis biberler
tuz,karabiber,kekik ilave edilir pisirilir en son krema eklenir karistirilir.
Servis yaparken tabaga once et uzerine mantarli karisim ilave edilir

BRUKSEL LAHANASI




Bir kilo bruksel lahanasinin ust kismi kesilir alti bicak ile carpi seklinde kesilir.
Tencereye zeytinyagi ve kup dogranmis sogan ,bir tane dogranmis havuc,3 dis sarmisak
Bir kahve fincani pirinc ,lahanar ve tuz eklenir.Uzerine bir bardak su ilave edilir kisik ateste agir agir suyunu cekene kadar pisirilir.




Jan 17, 2010

ACILI EKMEK







Malzemeler
2 Su Bardagi ilik sut,bir bardak su
Bir paket maya ,tuz
3 Tane sogan bir yemek kasigi biber salcasi
Pul biber ,bir su bardagi ceviz ,bir cay bardagi susam
Zeytin yagi ,un
Hazirlanisi.
Sut, maya, tuz, aldigi kadar un yogurulur ve fazla sert olmayan bir hamur haline getirilir.
Mayalanmasi icin bekletilir.Bir kabin icinde bir cay bardagi zeytinyagi ve irice dogranmis soganlar iyice kavrulur.Salca,pulbiber ,susam eklenir bir fincan su eklenir 5 dakika pisirilir.
Pisen harcin icine ceviz eklenir.Mayalanan hamur yaglanmis tepsiye yerlestirilir.
Hamurun uzerine harc yayilir ceviz ve yag daha fazla eklenebilir 180c isitilmis firinda pisirilir.

Jan 16, 2010

GIZLI BAHCE BOREGI























Tarif http://http//yosunbuka.blogspot.com/ dan tesekkurler cok guzel oldu.

Malzemeler

Bes tane yufka 100 gr tereyagi

Bir tane yumurta

Yarim cay bardagi siviyag

Bir sise soda

Ic malzeme

250 gr kiyma

Bir tane sogan, iki tane patates

Maydanoz tuz,karabiber,pul biber

Hazirlanisi

Yufkanin bir tanesi kucuk firin tepsisinin boyunda kesilir kenarda bekletilir.

Tepsi yaglanir bir yufka kenarlari disariya tasacak sekilde yerlestirilir.

Uc yufka ust uste serilir ortadan ikiye kesilir dort yarim daire elde edilir.

Bir kabin icinde az sivi yag ile kiyma kavrulur suyunu cekince icine kup kesilmis sogan ilave edilir kavurmaya devam edilir.Kiymanin icine rendelenmis suyu alinmis iki patates ,tuz ,ince dogranmis maydanoz ve baharat eklenir 5 dakika daha kavrulur sogutulur.

Tereyag eritilir sivi yag soda yumurta eklenir iyice karistirilir.Yarim daire haline getirdigimiz yufkanin uzerine yag soda karisimindan gezdirilir kenarina kiymali harc konur ve rulo sarilir gul sekli verilir.Diger yufkalarda ayni hazirlanirtepsiye yan yana dizilir.Aralarina tepsi boyunca kestigimiz yufkadan kalan parcalar yerlestirilirSodali harc gezdirilir.Tepsinin kenarindan sarkan yufkalar iceriye katlanir Tepsinin uzerine kesilen yufka yerlestirilir kalan harc uzerine gezdirilir ben iki kasik yogurt ilave ettim180c firinda uzeri kizarana kadar pisirilir

Offf boregi hazirlamak tarifi yazmak kadar zor degildi .Ben yosunun tarifine sadik kalmadim soda ve yogurt ekledim ic harci sicak oldugu icin yufkalar yirtildi fotograf guzel olmadi herseye ragmen cok begenildi....Afiyet olsunnnnn






























Jan 13, 2010

TRAMISU







Malzemeler
Bir hazir pastaban kakaolu
Yarim bardak sicak su
Iki kasik nescafe
Krema malzeme..
Iki yumurta
Bir su bardagi seker
Yarim kilo sut
Uc yemek kasigi un
Bir paket labne
Hazirlanisi
Kek kalip ile kesilir.Krema malzemeleri karistirarak pisirilir icine labne ilave edilir
Sicak su ve kahve karistirilir.Silindir kalibin altina kahveli su ile islatilmis kek parcasi konur.
Uzerine krema doldurulur tekrar islatilmis kek parcasi kremanin uzerine bastirilir.En ustune krema doldurulur bol kakao serpilir buzdolabinda sogutulur.
Tv de yemekteyiz programinda hazirlanmisti her zaman butun olarak yaptigim tramisu 'nun
tek kisilik sunumunu cok begendim
.Ayrica yemekteyiz programindaki bazi erkek yarismacilarin kafasindan asagiya bir tas sicak corba dokmeyi cok isterdim ....Sadece icimden geldigi icin yazdim..
Afiyet olsunnnn

Tramisu on Foodista