Jun 14, 2011

BOREK


Malzemeler
6 tane yufka
2 tane yumurta
4 yemek kasigi siviyag
1 su bardagi su
Ic malzeme
300 gr kiyma
1 tane sogan
1 tane patates
1 tane sivribiber
Tuz ,karabiber.pulbiber
Hazirlanisi
Bir kabin icinde yumurta ve yag cirpilir su eklenir.
Yufkalarin 5 tanesi ust uste konur ortadan kesilir.
Kiyma yag ile kavrulur icine dogranmis sogan ,patates ve biberler eklenir kavurmaya devam edilir baharatlar eklenir sogutulur.
Firin tepsisine yag surulur 1 butun yufka serilir
Kesilen yufka alinir uzerine hazirlanan yumurtali sos surulur ucuna kiymali harc konur rulo sarilir.
Diger yufkalarda ayni sekilde hazirlanir .Rulolar ust uste 4.3.2.1 dizilir butun yufka uzerine kapatilir
Kalan sos dokulur 180c firinda pisirilir.
Ben alt sirayi kiymali uzerine patatesli ve peynirli olarak hazirladim sadece kiymali hazirlanirsa daha guzel oluyor

3 comments:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ said...

çok değişik bir teknikle hazırlamışsın böreğini canım nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler

Nil said...

vallahi çok nefis görünüyor. ellerine sağlık. ben de deneyeyim patates ve peyniri çok yakıştırıyorum

Unknown said...

Filiz hanımcığım bu böreği mutlaka denemeliyim nefis olmuştur elinize sağlık