Jan 11, 2012

ELMA KEK

Tarifhttp://smittenkitchen.com/ dan gordugumde hemen yapmaliyim dedim
Elmali keklere dayanamam firindan  gelen miss kokular tadinin nasil oldugunu belli ediyordu
Ben biraz degistirdim malzemeyi  artik favori kekim  cok begendim
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
Yarim cay bardagi sivi yag
7 tane elma
Hazirlanisi
Elmalar  soyulur dilimlere ayrilir ve dogranir.
Kelepceli kalibin altina firin kagidi konur elmalar yerlestirilir.
Yumurta,seker iyice cirpilir yag.kabartma tozu ,un ilave edilir karistirilir.
Karisim kaliptaki elmalarin uzerine dokulur 180c firinda pisirilir .
Servis tabagina alinan kekin uzerine tarcin ve pudra sekeri serpilir.
Yanina bir top dondurma cok yakisir 

30 comments:

Leyla said...

merabalar arkadasim ellerine saglik cok lezzetli görünüyor
elmali keke hic hayir diyemem
eger kabul edersen bir dilimini aldim :)))
sevgiler
ugurbocegi1

derya said...

Ablacım elmaya aşığım ellerine sağlık kek harika sevgiler.

balböcükleri said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah ah.

Hülya said...

Nefis tek kelimeyle.. Oğluma yapmalıyım bayılıyor elmalı keklere..

Ellerine sağlık ablacım..

sevda said...

tek kelimeyle harika canım.elmalı olurda yenmezmi.ellerine sağlık.sevgiler.

feray said...

Bende elmalılara bayılanlardanım Filizim ellerine sağlık.
Sevgiler...

SEVALCE LEZZETLER said...

Elmalı lezzetleri seviyorum.
Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.
Sevgiler...

BAL ANNE said...

elmalı kekleri ılıkken seviyorummmm buda muhteşem gözüküyor
ellerine sağlık...

lezzet sarayı said...

wooowww bu kek nefis ötesi görünüyor.ellerine sağlık.birşey sorucam kelepçeli kalıbım yok normal tepside yapsak olurmu sence.cvplarsan sevinirim.sevgiyle kal...

Fatma said...

elma ve tarçın kokusu nefis çok yakışıyor birbirine
kekin görüntüsüde muhteşem çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık:)

MUTFAKISTAN said...

Lezzet sarayi kelepceli kalip olmadanda olur sanirim kucuk bir kalibi kagit kaplamalisin ters cevirmen icin elma dilimleri ile dolmasi gerekiyor boyutuna gore karar verirsin sevgiler

bir kase lezzet said...

iadei ziyarete geldim:))
ellerine sağlık canım:))
gene beklerim:))

Limon çiçekleri said...

Ben nerdeydim acaba siz burada bu güzellikleri döktürürken:))Ellerinize sağlık.Takipteyim.

birtutamkekik said...

mmm misss miss..
:)ellerine sağlık canım..
elma ve tarçın ikilisi ne şekilde olursa olsun kabülümdür:)
aldım bi dilimcik..
sevgilerimle...
:)

NarincE said...

Harika! Benim de elmalı kek yapasım var kaç gündür:)

Mutfak dili said...

Masallah ne kadar guzel yemekler. Hepsine bayildim. Elma mantisi degisik bir sey hatta bizim azeri dusberesi gibi bukulmus. Hindistan cevizli kek bir muhtesem.
Elinize saglik. Sitenizi uye oldum cunku bu muhtesem yemekleri kaciramam.
Kolay gelsin Sevgiler..

Mutfak dili said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

merhabalar ellerinize sağlık tarifinizi deniyeceğim çok da hoşuma gideceğinden kesinim sizin tariflerinizi devamlı takip ediyorum yine güzel bir tarifle gelmişsiniz tebrik ediyorum sizi

ellerine kollarına sağlık canım çok güzel görünüyorRakı fiyatlarıSabah ezanı kaçta okunuyor

sevimlimutfak said...

Harika bir görüntü, bayıldım. En kısa zamanda yapmak istiyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU said...

filizciğim,
bol meyveli kek ve tatlılar
Favorim...
kışın en sevdiğim yanı bu işte..
evde tarçın elma zencefil kokuları..

ah böyle, nolcak sonumuz canım ?
:====))))))
çook sevgiler

kemalpasatatlisi.com said...

Filiz cim,
nefis nefis olmuş, ellerine sağlık canım... Uzun zamandır arkadaşları ziyaret edemiyordum, şimdi senin tariflerine bakıyorum da, harika şeyler hazırlamışsın, maşaallah...
Keki en kısa sürede deniycem inş. Hatta yarın sabah erken kalkabilirsem ilk iş bu keki yapmak olabilir :)
sevgilerimle..

GÜL'ÜN MUTFAĞI said...

filizcim mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık kek görüntüsüyle anlatıyor zaten ne kadar güzel olduğunu sevgiler canım

Çiğdem said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Çiğdem said...

Harika görünüyor :)

FİLİZ said...

Yaptım yapış yapış çamur gibi birşey oldu.Halbuki her şeyide tekrar tekrar okudum.Orjinal tarifede baktım.Nerde yanlış yaptım ben nerde yanlış yaptım:))))

MUTFAKISTAN said...

Arkadasim tarifi bende aynen uyguladim gercekten cok guzel oldu acaba un miktari azmi geldi kek kivami olacak hamur .Bardak olculeri cok cesitli oluyor bence tekrar dene
Sevgiler

Anonymous said...

Tarifinizi denedim bugüne kadar kime sunduysam çok beğendi.Şiddetle herkese tavsiye ediyorum.
Tarifi paylaştığınız için teşekkürler.

Anonymous said...

Tarifinizi denedim bugüne kadar kime sunduysam çok beğendi.Şiddetle herkese tavsiye ediyorum.
Tarifi paylaştığınız için teşekkürler.

vincent said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

vincent said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com