Dec 13, 2013

AYVALI AY COREGI

MALZEMELE


250 gr margarin
1 su bardagi yogurt
1 cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi sirke
2 yemek kasigi seker
Kabartma tozu aldigi kadar un 
IC MALZ
3  tane buyuk ayva
1 su bardagi seker
1 su bardagi ceviz
Ayvalar rendelenir  tencereye alinir seker eklenir pisirilir
Icine ceviz arzu edilirse tarcin eklenir sogutulur
Hamur malzemeleri  karistirilir ele yapismayan yumusak bir hamur yogrulur.Hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar alinir merdane ile acilir.Dort parcaya kesilir ucgenin ucuna ayvali ic malzeme konur rulo seklinde sarilir uc kisimlari ice dogru kivrilir ay sekli verilir.Firin tepsisine dizilir 180c firinda uzeri pembelesene kadar pisirilir bol pudra sekeri serpilir.






3 comments:

balböcükleri said...

Nihayet döndün. Gitme artık

MUTFAKISTAN said...

Dondum canim insallah artik buradayim kotu gunler bitti

LEZZETİKRAM said...

ne güzel olmuş ellerine sağlık :)