500 gr lahana
2 su bardagi pirinc
1tane buyuk sogan
2 tane havuc
1 corba kasigi dolmalik fistik
1 corba kasigi kus uzumu
5 yemek kasigi sizma zeytinyagi
1 tatli kasigi nane
Yarim demet dereotu
Tuz,karabiber,yenibahar,2 kesme seker
HAZIRLANISI
Tencereye sivi yag konur icine kup dogranmis soganlar eklenir kavrulur.
Icine pirinc fistik ilave edilir iyice kavrulur.
Kavrulan pirince sirasi ile havuc,tuz,seker,kus uzumu koyup az cevirip ince kesilmis lahanalar eklenir karistirilir uzerine 2 su bardagi su eklenir ve kisik ateste pisirilir
Pilav 20 dakika kadar dinlendirilir uzerine nane,dereotu, yenibahar eklenir karistirilir
Biz cok sevdik hazirlamak isteyenlere afiyet olsun
13 comments:
denemedim ama merak ettim.görüntü harikaa.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Güzel görünüyor denemek lazım.elinize saglık.
Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.. Sevgiler..
Nasıl güzel olmuş. renkli pilavlara bayılıyorum. ellerinize sağlık..
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş :)
iç açıcı bir görüntü ellerinize sağlık... sevgiler..
merhaba
aynı tarife yakın lahana yerine pırasa koyarak yapıyorum bende
elinize sağlık harika görünüyor
sevgiler
benim gibi kapuskayı pek sevmeyenler için ideal bir yemek olmuş,
çok da zengin
eline sağlık
Of süper fikir. Ben niye düşünemedim. İlk fırsatta lahana alıp denenecek... Ellerinize sağlık. Bayıldım. :)
Merhabalar,
Yemek blogları için çok cici bir şablon çekilişim var beklerim ;)
Amigurumi Aşkına Şablon Çekilişi
Filizcim Goruntu superr ellerine emeklerine saglik Afiyet olsun.
Sevgiler.
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Post a Comment