Feb 26, 2011

MARDIN USULU ICLI KOFTE

ickof8
ickof7
ickof6

ickof4

ickof3

ickof1

ickof2

Gecen hafta mardinli hulya hazirladi bu icli kofteleri.
Kendisine ucret karsiligi yoresel yemekler yapmasini soyledim ilk kez bana geldi ve hazirladi
Mardinde yumurta ile kizartildigini soyledi kizartilmis halini agir bulan oldu begenen oldu
Ben ertesi gun tuzlu suda hasladim uzerine kizdirilmis pulbiberli yag doktum daha hafif oldu
Her iki turlude guzeldi .Adanada hazirlanan icli kofte bence cok daha zor
Malzemeler
2 paket ince bulgur
2 paket irmik
1 kg kiyma
2 kilo sogan
Tuz,karabiber,pulbiber,biber salcasi
Siviyag
Hazirlanisi
Bir kabin icine bulgur ve irmik konur kaynar su ile islatilir karistirilir uzeri kapatilir
Kiyma 1 cay bardagi siviyag ile kavrulur suyunu cekince ince dogranmis soganlar eklenir
Iyice kavrulunca tuz ve baharatlar eklenir.
Bulgur karisimi yogrulur arada su serpilir hamur kivamina gelince ceviz kadar parcalar alinir
yuvarlanir ve parmak ile cevirerek oyulur icine kiymali ic konur kenarlari kapatilir
Yumurta cirpilir kofteler bulanir kizgin yagda kizartilir
Yada tencerede su ve tuz kaynatilir kofteler haslanir uzerine kizdirilmis yag gezdirilir

23 comments:

GÜL'ÜN MUTFAĞI said...

filizcim ben adananınkini yapıyorum alışınca hiç zor olmuyor daha hafif geliyor bana kızartmadan haşlayarak yiyoruz çokta lezzetli oluyor yapan arkadaşın ellerine sağlık sizlerde afiyet olsun sevgiler canım

sevda said...

ben pek yiyyemesemde harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Nurcan'dan Tarifler said...

bunu mardinde bi arkadaşta yemiştim o günden beri yediğim hiç bir içli köftelerin o kadınınki gibi tadı vermiyor.sizinki de harika görünüyr tarifi bilmiyordum bende deneyecem uff uff

mermer tezgah yemek tarifleri said...

değişik bir içli köfte şekli eminim çok lezzetlidir.

Kendimce said...

Ah eminim o ne lezzettir bayılırım ellerinize sağlık

Cafe Portakal said...

kızarmış haline bayılırım bu şekilde denemedim ellerinize sağlık

Seda Yazıcı said...

bayılırım içli köfteye ellerine sağlık

**kalpkurabiye**deniz** said...

Mardinli Hülya Kardeşimiizn ellerine sağlık olsun canımm..
nefis yapmışş gerçekten de çok severim içli köfteyi..

Leyla said...

günaydin sevgili arkadasim sayfani cok begendim birbirinden muhtesem tarifler var eger kabul edersen seni sayfama eklemek istiyorum

ellerine saglik icli köfte süper görünüyor eminim tadi da öyledir
sevgilerimle
ugurbocegi1
leyla

Küçük Mucizem said...

antakyanın içli köftesi meşhurdur. ince ve uzun açmak marifettir. ben de haşlamasını kızartmaya tercih ederim. benim eski patronlarım mardinliydi. onlarda yemiştim bu köftelerden yine haşlamaydı ve nefisti

evatolyesi said...

Bende yapıyorum ama tabi yörelere görü değişiyor çok nefis görünüyor bak şimdi canım nasıl istedi:)))
Afiyet şeker olsun
Sevgiler

canikom said...

çokkkkkkkkkkk lezzetli olmuş.bu ölçüler kaç kişilik acaba.ona göre denemek istiyorum

yildiz said...

Icli köftenin haslanmisini seviyorum,daha hafif oluyor bence
Resimler cok güzel,yapanin ellerine saglik

Gulden said...

Benim memleketimde de cok yapilir icli kofte ama bu tarzini hc gormemistim. Mutlaka denemek lazim. Tesekkurler tarif icin.

Öznur said...

30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
SEVGİLER..
ÖZNUR

Nazmiye said...

nefis olmuş yapan arkadaşın ellerine sağlık.bu tarifi yıllar önce oktay ustanın programından almıştım ben dış hamuruna 1 yumurta ve salça ekleyip, haşlayarak ikram ediyorum.kızartarak deneyeceğim. sevgilerimle,hoşçakalın.

SerpiL said...

filiz abla bloglar açıldı sen nerdesiiiiiin

dokuzuncubulut said...

Harika olmuşlar... Ama, onları o kadar güzel açmayı başarabilir miyim bilmiyorum:)) O yüzden denemeye cesaret edemiyorum.
Ellerinize sağlık, sevgiler:)

Aycan said...

Hımmm çok değişik midye gibi görünüyor.Ama çok güzeller, ellerinize sağlık.

kemalpasatatlisi said...

Filiz ciğim,

Aklınla bin yaşa! İçli köfteyi ustasına yaptırmak, öğrenmeye uğraşıp yapmaktan çok daha pratik bir yöntem :)) Afiyet olsun, sevgilerimle...

Hayatın Tatları said...

http://yedimyedimuyudum.blogspot.com/2011/01/icli-kofte.html

baaaakııın bende yaptım. Zor oldu ama uzun uğraşlar sonunda yaptım. Bende bu şekli kayınvalidemler icad ettiler sanıyordum demek Mardin usulü böyleymiş. Zaten büyük babanne yani kayınvalidemin kayınvalidesi Mardinliydi ...ç Demek ordan geliyormuş .. Afiyet olsun size...

Anonymous said...

Filiz teyze, mardin usulü içli köfte istiyorummmm. Öpücükler. Rahşan xxxx

Howard said...

This is gorgeous!