Feb 26, 2011
MARDIN USULU ICLI KOFTE
Gecen hafta mardinli hulya hazirladi bu icli kofteleri.
Kendisine ucret karsiligi yoresel yemekler yapmasini soyledim ilk kez bana geldi ve hazirladi
Mardinde yumurta ile kizartildigini soyledi kizartilmis halini agir bulan oldu begenen oldu
Ben ertesi gun tuzlu suda hasladim uzerine kizdirilmis pulbiberli yag doktum daha hafif oldu
Her iki turlude guzeldi .Adanada hazirlanan icli kofte bence cok daha zor
Malzemeler
2 paket ince bulgur
2 paket irmik
1 kg kiyma
2 kilo sogan
Tuz,karabiber,pulbiber,biber salcasi
Siviyag
Hazirlanisi
Bir kabin icine bulgur ve irmik konur kaynar su ile islatilir karistirilir uzeri kapatilir
Kiyma 1 cay bardagi siviyag ile kavrulur suyunu cekince ince dogranmis soganlar eklenir
Iyice kavrulunca tuz ve baharatlar eklenir.
Bulgur karisimi yogrulur arada su serpilir hamur kivamina gelince ceviz kadar parcalar alinir
yuvarlanir ve parmak ile cevirerek oyulur icine kiymali ic konur kenarlari kapatilir
Yumurta cirpilir kofteler bulanir kizgin yagda kizartilir
Yada tencerede su ve tuz kaynatilir kofteler haslanir uzerine kizdirilmis yag gezdirilir
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
23 comments:
filizcim ben adananınkini yapıyorum alışınca hiç zor olmuyor daha hafif geliyor bana kızartmadan haşlayarak yiyoruz çokta lezzetli oluyor yapan arkadaşın ellerine sağlık sizlerde afiyet olsun sevgiler canım
ben pek yiyyemesemde harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
bunu mardinde bi arkadaşta yemiştim o günden beri yediğim hiç bir içli köftelerin o kadınınki gibi tadı vermiyor.sizinki de harika görünüyr tarifi bilmiyordum bende deneyecem uff uff
değişik bir içli köfte şekli eminim çok lezzetlidir.
Ah eminim o ne lezzettir bayılırım ellerinize sağlık
kızarmış haline bayılırım bu şekilde denemedim ellerinize sağlık
bayılırım içli köfteye ellerine sağlık
Mardinli Hülya Kardeşimiizn ellerine sağlık olsun canımm..
nefis yapmışş gerçekten de çok severim içli köfteyi..
günaydin sevgili arkadasim sayfani cok begendim birbirinden muhtesem tarifler var eger kabul edersen seni sayfama eklemek istiyorum
ellerine saglik icli köfte süper görünüyor eminim tadi da öyledir
sevgilerimle
ugurbocegi1
leyla
antakyanın içli köftesi meşhurdur. ince ve uzun açmak marifettir. ben de haşlamasını kızartmaya tercih ederim. benim eski patronlarım mardinliydi. onlarda yemiştim bu köftelerden yine haşlamaydı ve nefisti
Bende yapıyorum ama tabi yörelere görü değişiyor çok nefis görünüyor bak şimdi canım nasıl istedi:)))
Afiyet şeker olsun
Sevgiler
çokkkkkkkkkkk lezzetli olmuş.bu ölçüler kaç kişilik acaba.ona göre denemek istiyorum
Icli köftenin haslanmisini seviyorum,daha hafif oluyor bence
Resimler cok güzel,yapanin ellerine saglik
Benim memleketimde de cok yapilir icli kofte ama bu tarzini hc gormemistim. Mutlaka denemek lazim. Tesekkurler tarif icin.
30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
SEVGİLER..
ÖZNUR
nefis olmuş yapan arkadaşın ellerine sağlık.bu tarifi yıllar önce oktay ustanın programından almıştım ben dış hamuruna 1 yumurta ve salça ekleyip, haşlayarak ikram ediyorum.kızartarak deneyeceğim. sevgilerimle,hoşçakalın.
filiz abla bloglar açıldı sen nerdesiiiiiin
Harika olmuşlar... Ama, onları o kadar güzel açmayı başarabilir miyim bilmiyorum:)) O yüzden denemeye cesaret edemiyorum.
Ellerinize sağlık, sevgiler:)
Hımmm çok değişik midye gibi görünüyor.Ama çok güzeller, ellerinize sağlık.
Filiz ciğim,
Aklınla bin yaşa! İçli köfteyi ustasına yaptırmak, öğrenmeye uğraşıp yapmaktan çok daha pratik bir yöntem :)) Afiyet olsun, sevgilerimle...
http://yedimyedimuyudum.blogspot.com/2011/01/icli-kofte.html
baaaakııın bende yaptım. Zor oldu ama uzun uğraşlar sonunda yaptım. Bende bu şekli kayınvalidemler icad ettiler sanıyordum demek Mardin usulü böyleymiş. Zaten büyük babanne yani kayınvalidemin kayınvalidesi Mardinliydi ...ç Demek ordan geliyormuş .. Afiyet olsun size...
Filiz teyze, mardin usulü içli köfte istiyorummmm. Öpücükler. Rahşan xxxx
This is gorgeous!
Post a Comment