Feb 4, 2012

COKERTME

Daha once  hazirlamis paylasmistim  cokertme kebabini  cok severim.
Patatesleri kibrit copu inceliginde    kizartarak yaptigim  cokertmeyi bu defa  rendelenmis patates  ile hazirladim
Cok daha guzel oldu    bence 
Malzemeler
 500 gr  antrikot  ince uzun  kesilmis
5 tane buyuk patates
4 tane sivri biber
Yogurt,sarmisak,tuz,kekik,siviyag
Hazirlanisi
Etler bir tencereye konur 2 kasik yag ilave edilir  kavrulur biraz sicak su eklenir pisirilir.
Pisen ve suyunu ceken  etlerin uzerine kekik ve tuz serpilir  
Patatesler rendelenir   kizdirilmis yagda kizartilir   servis tabagina alinir.
Yogurt ve ezilmis sarmisak karistirilir patateslerin uzerine dokulur.
Etler yogurdun uzerine dizilir kozlenmis sivri biber tabagin kenarina dizilir.
2 kasik sivi yag ve pulbiber  kizdirilir  uzerine gezdirilir

 

10 comments:

**kalpkurabiye**deniz** said...

ellerine sağlık canım:)
nefis görünüyor çökertme:)

Yemekheyecani (Emel) said...

ohh cok güzel olmus

ellerine saglik canim...
sevgiler

feray said...

Ellerine sağlık Filizcim Nefis görünüyor..
Sevgiler..

tatlilar gülcandan said...

Canim ellerine emeklerine saglik hayirli aksamlar.

Ekin Mutfagi by Elif said...

Harika olmus..
Ellerine saglik.
Rendelenmis patates cok güzel alternatif .

Sevgiler

anne eli gibi said...

çok severim çökertme kebabını ellerine sağlık,bu halide güzel görünüyor denemek lazım,keyifli pazarlar..

nesrin said...

Yemeye doyulmaz sanirim. Ellerinize saglik.

Hülya said...

Nefis görünüyor, harika bir yemek bu.. Ellerine sağlık ablacım..

yeşim said...

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.güzel bir hafta diliyorum.öptüm.

Ayşe said...

Cokertme kebabini hic yememistim. Ilk firsatta teftis etmek lazim :) Cok lezzetli gorunuyor, ellerinize saglik.