HAZIRLANISI
3 ekmek hamuru tek tek merdane ile acilir .1Kase hashas ezmesi,1 kase ceviz,1 bardak siviyag ile karistirilir.Acilan hamurlarin uzerine surulur.Hamur iki parmak kalinliginda seritler halinde kesilir,ters yone bukulur,yumurta sarisi susam serpilir,isitilmis 170 derece firinda pisirilir.
Firindan alinan hashasli burmalarin uzerine su serpilir temiz bir bez ile kapatilir yumusamasi saglanir
4 comments:
ellerine sağlık canım.bizde buna haşhaşlı pogaçe denir.ve çok severim.senin yaptığında harika görünüyor.
sevgiler
Merhaba,hashasli burma sahane olmus,ellerine saglik canim.
Eşimin annesi çok sık yapar bu tarifi,haşhaşlı çörek denir bizde.Sizinki de çok güzel görünüyor,çok da canım çekti,ellerinize sağlık...
merhaba haşhaşlı burmalar nefi gözüküyor elerine sağlık bu rar haşhaşlı canım istiyor
Post a Comment