Jan 4, 2008

FRANSIZ KEK


Tarif portakalagacindan.

Malzemeler ve Yapilisi
160 gr bitter, 150 gr margarin,4 yumurta,1 bardak seker,1 bardak iri cekilmis ceviz
1 bardak iri cekilmis findik ,1 bardak visne,kabartma tozu ,1 bardak un
Margarin bitter benmari eritilir ve derin kaliba alinir,
Yumurta sarisi ve seker cirpilir.Ayri bir kapta yumurta beyazlari kar gibi olana kadar cirpilir ve bekletilir.
Yumurta ve seker karisimina un ,kabartmatozu iyice karistirilir bu asamada yumurta beyazlari tahta kasikla yavasca hamura yedirilir.
Ceviz ve findik visne ilave edilir
Kelepceli kaliba gore kagit kesilir konur.Malzeme kaliba bosaltilir.
170C firinda pisirilir
Kek sogutulduktan sonra ters cevrilir ve kagidi alinir.Uzerine hazirlanan cikolata sosu dokulur.
Bol ceviz serpilirek sogutulur.Tarifte visne yoktu ben ilave ettim super olmus afiyet olsun :)

1 comment:

gülriz said...

Filizciğim, sen ne yaptın öyle; vişne, çikolata, ceviz; bomba gibi olmuştur o kek. Ellerine sağlık, olsa da yesek dedirttin şimdi. Sevgiler