Malzemeler
2 su bardagı ince bulgur
1 su bardagı un
1 yumurta
tuz +pul biber
1kasık kimyon
karabiber
2 kasık biber salcası
1 bas sarmısak
1su bardagı sıvı yagYapilisi
Bulguru genis bir kabın icerisine koyun ve uzerine 1 bardak kaynar sudokup,kapagını kapatıp kabarmasını bekleyin
Ayrı bir kabın icinde,sos icin, sıvıyag ve ince dogranmıs sarmısaklari kavurun ve salca ile baharatlari ekleyip birraz daha kavurun daha sonra yarim bardak su ekleyerek pisirin ve kenara ayirin.
Sonra bulgurun icinde tuz, 1 yumurta ve un karıstırıp yogurun.(cok ıyı yogurmak lazım,kulak memesi kivamina gelene kadar)Arada elinizi islatarak yogurmaya devam edin.Eger un az olursa kofteler dagilir o yuzden gerektikce un ekleyin.
Hamuru hazir olduktan sonra kucuk misket kofte seklinde yuvarlayip uzerine "sosu iyice cekmesi icin" parmakla bastirin.
Hepsini bu sekilde hazirladiktan sonra bir tencerede su kaynatarak bu bulgur koftelerini icine atin.Kofteler suyun ustune cikmaya basladiysa pisti demektir.
Daha sonra delikli kepce ile kofteleri alip servis tabagina yerlestirp , uzerine hazirlamis oldugunuz sosu ve ince kiydiginiz 1 demet maydonuzu dokup iyice karistirin.
Birde soyle demli bir cay yaninda , ohhhh :)
Afiyet Olsun.
2 su bardagı ince bulgur
1 su bardagı un
1 yumurta
tuz +pul biber
1kasık kimyon
karabiber
2 kasık biber salcası
1 bas sarmısak
1su bardagı sıvı yagYapilisi
Bulguru genis bir kabın icerisine koyun ve uzerine 1 bardak kaynar sudokup,kapagını kapatıp kabarmasını bekleyin
Ayrı bir kabın icinde,sos icin, sıvıyag ve ince dogranmıs sarmısaklari kavurun ve salca ile baharatlari ekleyip birraz daha kavurun daha sonra yarim bardak su ekleyerek pisirin ve kenara ayirin.
Sonra bulgurun icinde tuz, 1 yumurta ve un karıstırıp yogurun.(cok ıyı yogurmak lazım,kulak memesi kivamina gelene kadar)Arada elinizi islatarak yogurmaya devam edin.Eger un az olursa kofteler dagilir o yuzden gerektikce un ekleyin.
Hamuru hazir olduktan sonra kucuk misket kofte seklinde yuvarlayip uzerine "sosu iyice cekmesi icin" parmakla bastirin.
Hepsini bu sekilde hazirladiktan sonra bir tencerede su kaynatarak bu bulgur koftelerini icine atin.Kofteler suyun ustune cikmaya basladiysa pisti demektir.
Daha sonra delikli kepce ile kofteleri alip servis tabagina yerlestirp , uzerine hazirlamis oldugunuz sosu ve ince kiydiginiz 1 demet maydonuzu dokup iyice karistirin.
Birde soyle demli bir cay yaninda , ohhhh :)
Afiyet Olsun.
5 comments:
sarımsak ayrı bir lezzet vazgeçilmez.
köfte ise benim olmazsa olmazlarımdan bu buluşma tam kararında olmuş yani:)
ellerinize sağlık.
Canım merhaba, köfteler ne kadar iştah açıcı görünüyorlar, inan o miss gibi kokusunu duyar gibiyim,tam bizim ağız tadımıza göre,harika, patlıcan da daha pişmeden böyle güzelse kimbilir pişince ne güzel olmuştur, ellerine sağlık canım, sevgilerimle öpüyorum...
Filiz abla merhaba
Harika bir lezzete benziyor.
Yine harika lezzetleri sıralamışsın.
ellerine sağlık.
www.lezzetavcisi.net
ohhh ki ne ohhh
mis gibi de kokmuştur şimdi
köftenin ayrı bir lezzeti tadı var zaten
ellerine sağlık
sevgilerr
filizcim yine harika tarifler vermişsin.ellerine sağlık canım.ben de bu aralar nete fazla giremiyorum.bebiş iyice yaramazlandı.gönlüm hep sizlerle canım.
sevgiler
Post a Comment