Prefiterol tarifimi 72 yilinda ogrenmistim .Tarifimin adi pon pon pasta idi ve uzerine pudra sekeri serpiliyordu profiterol yedigimde aaa bu benim ponpon pastam demistim .Aslinda neden pasta denmis onu da bilmem annemin arkadasinda tatmis tarifini almistim .Bugun ponponlarimi cheese cake ile hazirladim bir kismini pudra sekeri ile servis yaptim.
HAZIRLANISI/ PONPON/
1,5 su bardagi su bir kaba konur 100 gr margarin ile kaynatilir.Kaynayan suya 1,5 su bardagi un ilave edilir devamli karistirilarak pisirilir,sogutulur.Soguyan hamura tek tek mix cirparak yumurtalar eklenir.Hamurdan ceviz kadar parca alinir yuvarlanir tepsiye dizilir 170c firinda pembelesene kadar pisirilir .
1Bardak sut,5 kasik seker,1 yumurta,5 kasik un 1 kasik margarin karistirilarak pisirilir.Hazirlanan krema firindan alinan kenarlari kesilen pon ponlarin icine doldurulur pudra sekeri serpilir.Afiyet olsunn
2 comments:
filiz'cigim cok haklisin canim bende puf pasta olarak biliyordum
sonra cikolata sos dokulmus halini gorunce sasirdim:))) ama cok daha hosuma gitti.
ellerine saglik canim
Post a Comment