MALZEMELER
5 yumurta
Bir cay bardagi seker
Bir cay bardagi un
2 yemek kasigi irmik
Bir cay bardagi siviyag
Kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir bardak antep fistigi
SURUP ICIN
2.5 Su bardagi seker
2 Su bardagi su
HAZIRLANISI
Yumurtalarin sarilari beyazindan ayrilir.
Bir kabin icine yumurta sarilari ve seker ilave edilirek iyice karistirilir.
Sivi yag,un,irmik,kabarta tozu ilave edilir tekrar karistirilir.
Yumurta beyazlarinin icine az tuz konur ve kar gibi olana kadar iyice mikser ile cirpilir.
Spatula ile yavas yavas diger karisima ilave edilir
Fistiklar eklenir ve hafifce karistirilirak yaglanmis kaliba konup , 170C firinda pisirilir.
Surup malzemeleri kaynatilir sogutulur firindan cikan tatlinin uzerine dokulur .
Afiyet olsunnn
6 comments:
Ellerine sağlık. Enfes görünüyor.
Ablacım ellerine sağlık harika olmuş tatlın öpüyorum...
Ne kadar nefis olmuştur kimbilir.Ellerine sağlık
:)
İyi Bayramlar...
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Neşeli 'şeker gibi' bir bayram dileğiyle... Mutlu Bayramlar...
Mutlu Bayramlar..Tatli nefis gorunuyor. Ellerine saglik..
Post a Comment