MALZEMELER
5kg. domates
2.kg kirmizi biber
2 demet maydanoz
1kg aci biber (miniklerden adini bilmiyorum ,sari kucuk biber bulamadim)
2 bas sarmisak
1.5 su bardagi zeytinyagi
1 su bardagi sirke
Tuz (tadina bakarak kararinda eklenir )
HAZIRLANISI
1-Domates ve kirmizi biberler rondoda cekilir buyuk bir tencereye konur karistirarak kaynamaya birakilir.
2-Sarmisaklar ayiklanir minik dogranir maydanozlar rondoda cekilir minik biberler ile beraber tencereye konur.
3-Sos iyice kaynayinca tuzu,yagi,sirkesi eklenir.
4-Sosun suyu azalana kadar arada karistirarak kaynatilir sicak sicak kavanozlara doldurulur ters cevrilir sogudugunda buzdolabina konur
Afiyet olsunnnnn......
3 comments:
ellerinize sağlık bu soslar gerçekten çok güzel oluyor yemeklere ayrı bir lezzet veriyor. bende yapıyorum.
merhaba soslarınız çok güzel gözüküyor. bende daha önce başka tariflerle yaptım ama kısa zamanda bozuldular.sirkeden dediler acaba sizin tariflerinizde böyle bir şey oluyor mu? Küçük biberleri öylece mi atıyorsunuz yoksa rondodan mı geçiriyorsunuz? son olarak nerelerde ve nasıl kullanıyorsunuz bu sosu?
Tesekkurler serpil
Ben buzdolabında saklıyorum acıldıktan sonra cabuk tuketıyoruz
heryerde kahvaltıda,mee hatta makarna uzerınde kullanıyorum
Bıberler butun eklenıyor
Sevgıler
Post a Comment