Resimlerde kozlenmis patlicanin kokusunun mutfagi nasil sardigini gostermek mumkun dgeil tabiki .Mis kokulu kavanozlarim bunlar , butun kis hic bikmadan yedigimiz bu sosun tarifi asagida ;
MALZEMELER
4kg. domates
2kg. kirmizi biber
1 demet maydanoz
2kg. patlican bes tane havuc
2 bas sarmisak
1/2 kg minik aci biber
1 buyuk su bardagi zeytinyagi
1 su bardagi sirke
tuz
HAZIRLANISI
Patlicanlar ocak uzerinde kozlenir ,soyulur ve dogranir.
Rondoda cekilen domates ve kirmizi biberler diger sosta oldugu gibi buyuk bir tencerede kaynatilir.
Ayiklanip dogranan sarmisaklar,rendelenen havuc ,ince dogranmis maydanoz, minik aci biberler ve tuz ilave edilir karistirarak kaynatilir.
Karistirarak kaynatilan sos biraz koyulastiginda icine patlicanlar eklenir 10 dakika daha kaynatilir.
Sos sicak sicak kavanozlara konur kapagi kapatilir ici su dolu bir tencereye ters olarak konur 3 dakika kadar kaynatilir sogutulur.
Afiyet olsunnnn....
27 comments:
Ablacım ellerine sağlık harika görünüyor soslar afiyetle yersiniz inşallah kocaman öpüyorum...
Filiz teyze, bu sos makarna üstüne muhteşem olur, dimi? Hem de hazırda pratik bi yemek işşte ne güzel. Haşla makarnayı, aç kavanozu, misss!!! Üşenmesem denicem de iyi domates kalmadı pek. Geç kaldım.
Canim cok güzel hazirlik tam benlik bu soslar afiyetler olsun.
Filizcim muhteşem bir sos olmuş ellerine emeğine sağlık canım .
sebzeler tükenmeden deneyeceğim.
kocaman sevgilerimle..
ellerine sağlık ablacığım..közlenmiş patlıcan kokusuda bir harikadır..
buraya kadar geldi bil.:))
öpüyorum miss gibi olmuş..sevgiler...
filiz abla bir geldin pir geldin üst üste yazılar atmışın soslar enfes zaten soslara karşı hep merakım olmuştur harikasın
canım ellerine sağlık.. közlenmiş patlıcanın kokusunu alamasak ta görüntüsünden belli çok nefis olmuş...
sevgiler..
filizcim ne keyifli bir lezzet böyle..
tam damağa yapışan lezzet doğrusu..
harika bir lezzet...bende çok yaptım bu sene...kışın bol bol yemek üzere...kolay gelsin...ellerine sağlık...
Annem sen Rahsana yolla benim icin bir kavanoz :)
Bende yapicam bendeee
aynen Rahsan gibi haaala yapicam hehe
anne bu arada cektigin fotolar muthis olmaya basladi Yakisir sanada bi fotograf kursu ;))
Canım harika bir sos olmuş, mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık, sevgilerimle öpüyorum:))
Canım çok güzel olmuş. Bayıldım harika.
Yalnız bir şey soracaktım. Kavanozu kaynayan suyun içine koyunca çatlamıyor mu canım
sevgilerimle
nefiss görüntüler canım ağız tadıyla yemek nasip etsin rabbim ellerine sağlık sevgiler
Nefis nefis, ellerinize sağlık.
Offf bu sostan bıkmak ne mümkün. Üşenmesem de ben de yapsam.
Hımmmm bayılıyorum bu soslara annemde yapar tek kelime ile nefisss...Ellerine sağlık ablacığım...
Sevgiler...
Filizcim nefis olmuş nefis. Burdan hissettim tadını.Ellerine sağlık canım. Havuç ayrı bir güzellik katmış. Sevgiler...
Közlenmiş patlıcanın kokusu ve lezzeti gibisi var mı, ellerine sağlık canım, nefis olmuşlar.
Filizcim ellerine sağlık sos harika. Yalnız konservede hiç bozulan oluyormu bu sistemle. Ben korkuyorum biraz konservedende.
Öptüm canım..
Rahsancigim cok haklisin harika oluyor.Sen merak etme ben sana vermezmiyim kavanoz kavanoz iste yeterki canim benim minayi seni esini opuyorum bulasimmi sultanahmette yelizide kiskandiralim????????
lEZZETI BOL CANIM KAVANOZ KAPAKLARI TENCEREYE DEGDIGI ICIN
CATLAMIYOR
fERAYCIGIM BEN BUZDOLABINDA SAKLIYORUM BOZULMUYOR...
YELIZCIGIM SENSIZ YIYEMIYORUM NASIL SEVDIGINI BILIYORUM BILIRSIN BEN AMERIKAYA BUNLARIDA GETIRIRIM
KESKE BUTUN ARKADASLARIMA IKRAM EDEBILSEYDIM TESEKKURLER
merhaba arkadaşım farklı bir sos olmuş ve tarifide çok güzel aydınlatmışsın ayrıca teşekkürler ellerine saglık denicem www.safiyece.blogcu.com
wawwww bu kavanoz tam bana göre...ellerine sağlıkkkkkk...afiyetle yiyin inşallah..öpüldünüz efendim:)))
Sevgili Filiz,
Bu "ajvar" mı? Makedonya'dan aldığım ajvar nefisti. Aslında insan evde de yapabilir ama tarla patlıcanları da domatesleriyle biberleri de bittiğinden artık seneye...
Evet tijencigim tadi enfes denemelisin
Post a Comment