Nov 19, 2009

PIRASA DIBLE







Bu gunlerde bol sebze ve meyva yemege dikkat ediyorum sizlerle pirasanin en guzel halini paylasmak istedim ben kup dogranmis havuc kullaniyordum damak-tad gul rende kullanmis cok daha guzel gorunuyordu denememis olanlar mutlaka denemeli diyorum ..

Hazirlanisi....
Bir kilo pirasa ince ince dograndi.Bir bardak pirinc su ile haslandi.
Tencereye iki havuc rendelendi,alti tane arpacik sogan,pirasa,tuz,karabiber,az seker ,bir fincan sizma kavruldu.Sebzelerin uzerine iki limon,bir mandalina suyu ve pirincler ilave edilip kisik ateste pisirildi.
Afiyet olsunnnn

4 comments:

Damak Tadı said...

Canım çok nefis görünüyor ellerine sağlık..Belki inanmayacaksın,bende akşam annecikden istemiştim..Afiyetler olsun tatlım..


Sevgilerle..

pelince said...

Filizcim pırasa ile yapıldığını ilk kez gördüm,lezzetini merak ettim doğrusu.. Sağlıklı bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..

Sevgiler.

Sevgi Küçük said...

Ellerine sağlık Filiz.İnan bende tam "dolaptaki pırasa ile ne yapsam" diye aklımdan geçirmiştim.Süper oldu valla :)

http://www.lezzetibol.com said...

Çok güzel bir tarif. Mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık canım

sevgilerimle