Jan 22, 2010

MANTARLI ANTRIKOT




Malzemeler.
4 parca antrikot
2 tane kirmizi biber
400 gr mantar
1 tane sogan
1 cay bardagi zeytinyagi
Tuz,kekik,karabiber
Bir cay bardagi krema
Hazirlanisi.
Antrikotlar tavaya dizilir uzerine yagin yarisi dokulur kapagi kapatilir kisik ateste gerekirse sicak su ekleyerek pisirilir.Pisen ete tuz eklenir.
Sogan julyen dogranir ,mantarlar ince dilimlenir kalan yag ile kavrulur.Julyen kesilmis biberler
tuz,karabiber,kekik ilave edilir pisirilir en son krema eklenir karistirilir.
Servis yaparken tabaga once et uzerine mantarli karisim ilave edilir

4 comments:

neslihan erzincan özgür said...

ellerine sağlık,nefis görünüyor.sevgilerimle...

Gönülünce Lezzetler said...

Ayy ben mantarlı her şeyi çok severim ama evdekiler yemiyor diye yapamıyorum...Harika olmuş ellerinize sağlık ablacığım...
Beni yeni yerimde yanlız bırakmayın beklerim...
Sevgiler...

SeViL ( sevdalitatlar ) said...

Kırmızı etle aram iyi değil lakın mantarı pek severım görüntü süper denenmesi gereken bir tarif..
Ellerıne sağlık
Sevgilerle

Sevil Şahin said...

ellerine saglık harika olmuş..