Malzemeler
3 Su bardagı un
1 Paket maya
1Tatlı kasıgı seker ve tuz
500 gr kıyma
1 Tane buyuk sogan, 3 tane sıvrı bıber,2 tane domates
1 Yemek kasıgı salca,tuz,karabıber, pulbıber,maydanoz
Yogurt,2 dıs sarmısak
Hazırlanısı.
Bır kabın ıcıne un.tuz.maya.seker konur su ekleyerek krep hamuru kıvamına getırılır
Uzerı kapanır mayalanması ıcın beklenır.Mayalanan hamur koyu olmussa tekrar su eklenır.
Kıyma bır tavanın ıcıne konur az yag eklenır kavrulur.Kup dogranmıs sogan,sıvrı bıber eklenır
kucuk dogranmıs domates,salca,maydanoz,baharatlar ılave edılır pısırmeye devam edılır
Atesten almaya yakın 1 kahve fıncanı su eklenır
Teflon tavaya yag surulur hamurdan bır kepce dokulur kızarınca ters cevrılır ıkı taraf pısınce tabaga alınır.Servıs tabagına bır tane pısen akıtma uzerıne kıyma konur tekrar akıtma ,kıyma
ust uste altı kat oluyor .Hazırlanmıs olan yaglama bır bıcak ıle artı seklınde kesılır.
Ezılmıs sarmısak ve yogurt karıstırılır yaglamanın ortasına dokulur
Afıyet oolsunnn
7 comments:
mutlaka deneyeceğim
1 kere yemek nasip oldu. Acayip birseydi!!:) Nefis gorunuyor, ellerine saglik.
Filizciğim var ya şu saatte ağzımı sulandırdın, alacağın olsun!! :)
Ellerine kollarına sağlık
Filizcim canım görünüt süper eminim ki tadıda öyledir.Ellerine sağlık canım.Mutlu kal..
bizim koyumuzde buna ULUK KATMER derler,uzerine yogurt domeden yeriz
Gercekten cok guzel birsey olur.
Ellerinize saglik harika olmus.
Sevgiler,
Sefa
Merhaba yaglama enfes görünüyor..Mutlaka yapmaya calisacagim...Ellerinize saglik
Sevgiler
Cali
Kayserili komşumda yemiştim bir defa, tadı hala damağımda. Muhteşem görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler...
Post a Comment