Malzemeler
250 gr sana yagı
300 gr beyaz peynır,maydanoz
6 tane yufka
Hazırlanısı
Sana yagı erıtılır ılık hale getırılır
Maydanoz ınce dogranır peynır ıle karıstırılır
Bır tane yufka serılır uzerıne tereyagı surulur.Yaglanmıs yufkanın uzerıne tekrar yufka serılır
3 kat yufka yaglanarak ust uste konur.Yufkalar sıgara boregı keser gıbı 4 yada 6 parcaya kesılır.
Kesılen kenarına peynırlı ıc konur rulo sarılır.
Sarılan borekler buzdolabında sogutulur.
Pısırılecegı zaman ıcı su dolu bır kabın ıcınde 5 dakıka bekletılır uzerıne yumurta sarısı surulur susam serpılır 180c fırında pısırılır.
12 comments:
Filiz bende çok severim bu böreği ve adına ıslak börek derim.. çok hafif ve lezzetli olur.. ellerine sağlık...
Sevgiler..
bende uzun süredir yapmadım bu böreği hatırlattığın için sağol canım benim çok lezzetli zannedilenin aksine suya girince hamurlaşmayan çıtır çıtır bir börektir bu ellerine sağlık Filiz hanımcığım tereyağında süper ama ben dereotsuz yapıp top top kahvaltıda ikram edicem sevgiler
Hello canim!! Very, very delicious!!
kisses
ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
ellerine sağlık canım harika görünüyor böreğin:))
çıtır çıtır nefis bir lezzet, ellerine sağlık, sevgiler...
elinize sağlık.ben ilk kez gördüm.hayırlı cumalar
Filiz Ablacım bu böreğin orijinal olanı var ya elde açılanı. İşte ona bayılıyorum ben. Ama yufkayla olanın görüntüsü de diğerini aratmıyor. Çok güzel, ellerine sağlık.
eline sağlık filizciğim böreğe hiç hayır diyemem,tereyağ fikri de harikaa iyiki varsın,sevgiler...
Cok güzel bir börek tarifiymis ablacim,eline saglik. Sevgiler,
Filiz'ciğim sana yağı kullanmayanlar yapamayacak mı yani bu böreği? (Şaka bir yana, dilerim herşey gönlüncedir!)
merhaba ellerıne sağlık nefıs olmuş sevgıler
Post a Comment