May 19, 2010

COREK OTLU COREK






















Malzemeler
250 gr oda ısısı margarin
1 su bardagı yogurt
1 tane yumurta beyazı,sarısı uzerine
2 tane kabartma tozu,tuz
1 cay bardagı corekotu
Aldıgı kadar un
Ic malzeme..
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanısı
Bir kabın icine margarin,yumurta bayazı ve yogur konur karıstırılır.
Icine kabartma tozu,corekotu,tuz ve un ekleyerek iyice yogrulur 10 dakika dinlendirilir
Peynir ve kıyılmıs maydanoz karıstırılır.
Dinlenmis hamur ıkıye bolunur merdane ile uzun olarak acılır.
Acılan hamurun uzerine peynir serpilir .Dıger hamur aynı sekilde acılır ve uzerine kapatılır
Bir bardak yada kalıp ile parcalar kesilir.Uzerine yumurta sarısı surulur 190c fırında uzeri kızarana kadar pisirilir.

7 comments:

Anonymous said...

Ellerine saglik canim...
Sevgiler

Unknown said...

Canım ellerine sağlık çörek otuna bayılırım misler gibi olmuş sevgiler

http://www.lezzetibol.com said...

Ne kadar güzel paylaşmıssın.
Çok ta güzel kokmuştur
Ellerine sağlık canım
sevgiler

umutluhayat said...

ellerinize sağlık nefis

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) said...

ellerine sağlık

Sevgi Küçük said...

Harika! Fotografları bile iştahımı açtı. Bu tür tatlara çok düşkünüm zaten. Bende denesem mi acaba? :)
Sevgiler

Anonymous said...

Cikarilan yuvarlaklarin kenarlarinda kalan kisimlari ne yapiyoruz.Bu konuda bisey belirtmemissiniz.Cörekotunu sevdigim icin tarif ilgimi cekti ama burda takildim.Selamlar.