Oct 14, 2010

DOMATESLI,FESLEGENLI,SARMISAKLI EKMEK



DSC_0950

DSC_0944


DSC_0934


DSC_0928



019

016

012


015

Kizimin not alip bir turlu yapmadigi ekmegi yaptim bugun.
Amerika'da odul kazanmis bir ekmek tarifi bu .
Kizim hayatinda yedigi en guzel ekmek oldugunu soyledi , damadim ertesi gun ise goturmek uzere folyoya sardi hazirladi.
Ekmegi icine biberiye doldurdugumuz zeytinyagina banip yedik (tavsiye ederim)
Cok tehklikeli bir tarif ona gore , bu ekmegi zeytinyagina banmaya ve yemeye doyamiyorsunuz.

Bu arada ben hala Amerikadayim.Firsat buldukca tarif topluyorum , burda torunumla oynamaktan tariflere cok vakit bulamadim,donunce acisini cikaragim.


Malzemeler
yarim bardak ılık su
1 yemek kasigi toz seker
4 tatlı kasigi maya
1 bardak ılık süt
1 / 3 su bardağı sızma zeytinyağı
2 yumurta
2 tatli kaşığı tuz
6 bardak un
1 kase kurutulmus domates
2 dis rendelenmis sarmisak
rendelenmis kasar peyniri ( zevkinize gore sevdiginiz peyniri koyabilirsiniz)
yarim su bardağı kiyilmis taze fesleğen

Yapilisi

1) su, şeker, maya, süt, zeytinyağı, yumurta, tuz ve unu karıştırın ve yoğurun ve kulak memesi kivamina getirin.Cok iyi yogurmaniz gerekiyor (purussuz bir hamur elde edene kadar)Yaglanmis bir kabin icine hamuru duzgunce yerlestirin ve uzerini kapatarak 45 dakika mayalanmaya birakin

2) Bu arada, kurutulmuş domates ve feslegenleri mutfak makasiyla ince keserek sarmisaklarida icine ekleyip,karistirin

3) Hamuru ikye bolup , uzun olarak acin .Actiginiz hamurun uzerine feslegen,domates ve sarmisakli karisimi dagitarak uzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirin.

4) Ic malzemeyide koyduktan sonra hamuru rulo seklinde sarin

5) Firin kagidi serdiginiz tepsinin ustunde ,mutfak makasiyla ust kismindan uzunlama kesin

6) Uzunlamasina kestiginiz hamuru S seklinde kivirin. Diger hamura ayni islemleri uygulamadan once ,hazirladiginiz S hamurunu ustunu kapatarak mayalamaya devam edin.

7) Her iki hamurda tekrar mayalandiktan sonra ,onceden isitilmis 180C firina verin

8) 30 dakika pistikden sonra firindan cikartarak uzerine folyo ile kaplayip 15 dakika daha pisirin. Bu islemi ekmegin ve kurutulmus domateslerin yanmamasi icin yapiyoruz
Toplam pisme suresi 45 dakika

Afiyet Olsun

28 comments:

Yelish said...
This comment has been removed by the author.
Yelish said...

Yemelere doyaaaam , benim guzel ekmegim,

ekmegin , felaketim hasretiiiim
yedikce , yiyesim geliyooor

bir dilim , iki dilim , uc dilim ,4 diliim 14 dilim , yaga bandir da gotuuur

Bu ekmek beni sair yapan annem :) allerine saglikkkk

Fatma Tekin said...

Merhabalar ev ekmeği ne nede lezzetli olur ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler.

beste said...

ooo iyiki ugramisim sansima harika bir ekmek cikti, ellerinize saglik bri kere daha annelerin hakki odenmez hele boyle ekmek yapanlarin hic:)

lezzet sarayı said...

of harika bir şey olmuş bu ellerine sağlık

Damak Tadı said...

Filiz'ciğim,tam bana hitap eden bir ekmek olmuş canım..Görüntülerine bayıldım adeta..Ellerine sağlık canım Filiz'ciğim..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

dogada.blogspot.ru said...

İçim gitti filizcim hemen denenecek ellerine sağlık afiyet olsun Yelizcim yenmezmi bu kadar güzel bir ekmek bende olsa 14 dilimi tüketirdim canım

Unknown said...

selam Filiz ablacığım ellerine sağlık yaptığın herşey gibi bu ekmek de nefis ve canım çekti vallahi:)
hemen yapmak istiyorum tarifi aldım yedikten sonra sana yazarım
sana sevdiklerinle güzel günler dilerim cuman mübarek olsun

Bulbulunyeri said...

Canım,
ellerine sağlık. Gözümü görüntüden alamadım. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

kemalpaşatatlısı said...

Filiz ciğim,

Ben böyle nefis birşey görmedim. Fotoğraflar da tarif de harika.:)) ellerine sağlık. Denemek için sabırsızlanıyorum. Kurutulmuş domates yerine ne kullanabilirim. Salçalık kırmızı biber olur mu acaba?
Sevgilerimle, güzel bir haftasonu dilerim...

YeMeK vAkTi said...

Nefis bir görüntü ellerine sağlık Filizcim bayıldım

mintinin dünyası said...

filizcim merhaba ekmek inanılmaz iştah kabartıyor çok beğendim ve muhakkak deneyeceğim.ellerine sağlık canım.sevgiler.seni izlemeye alıyorum

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik, cok ama cok leziz gorunuyor.

Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Cafe Pepela said...

Nefis görünüyor ablacığım..
Ellerine,gönlüne sağlık! Deneyeceğim.
Cici hafta sonları dilerim.

lezzet sefasi said...

nefiss gorunuyor ellerinize saglik, ilk firsata yapicam bende,
Sevgiler
Sefa

İnci Yemek said...

Filizcim resimlerle anlatmana bayılıyorum:)nefis gözüküyor canım ekmek bende deneyeceğim hoş bir şekil olmuş çok sevdim:)
ellerine sağlık
Canlarınla beraber sağlıklı mutlu günler dilerim canım.çok öpüyorum

hdidem95 said...

tek kelime nefisss ...ellerine sağlık canım sevgiler

Bir Terazi Kizi... said...

Nefis olmus bunlar,mutlaka denemek isterim,tesekkürler size... Sevgiler.

mintinin dünyası said...

sevgili arkadaşım selam ve sevgiler enden.ekmeği çok beğendimm.kayınvalidem bu gelişinde domates kurusu getirecek ben de deneyeceğim inşallah.emeğine sağlık.eminim süperdir...

IŞILCA TATLAR said...

Filizciğim,
Domates, fesleğen, sarımsak olur da onlardan yapılan hele de senin gibi bir usta elinden çıkan herşey göründüğü üzere harika olur.
Valla, şu an çok geç olmasa hemen mutfağa girip yapası geliyor insanın. Yarını bekleyeyim iyisi mi
Ellerine, emeklerine sağlık.
Sevgiler,

Unknown said...

Harika bir ekmek olmuş,sadece ekmek de değil,hem börek,hem yemek:) Görüntüsü zaten,bana doyamazsınız der gibi duruyor :) ellerinize sağlık..

aslı said...

Filiz Hanım gerçekten de mükemmel bir tarif olmuş. Yanında bolca peynir, demli bir çay ile nasıl da yenir.
Ellerinize sağlık, sevgiler.

sarımutfak-hande said...

değişik , besleyici ,renkli bir ekmek
ellerine sağlık canım

Disalce said...

ne kadar harika görünümlü bir ekmek bu..ellerine sağlık..nefiss...bayıldım yaa...:)

nesrin said...

Nefis görüntüler, ellerinize saglik. Sevgiler...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
yemekbiraşk said...

kuru domatesli lezzetlere bayılırım ekmeğede çok yakıştırıyorum elinize sağlık nefis olmuş
sevgiler..

lezzettabağı said...

Filizzzz,Acele acele işten çıkmadan bu tarifi aldım , aldım ki hafta sonu kahvaltıya yapayım. nefis görünüyor eline sağlık adım gibi eminim ki bizde tehlikeli batırışları yapıp yiyeceğiz.. kocaman kocaman sevgiler..