Malzemeler
2 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi siviyag,tuz
1 cay kasigi kabartmatozu
1 su bardagi su
Aldigi kadar un
Ic malzemesi
200 gr tulum yada beyaz peynir
corek otu,dereotu
Hazirlanisi
Hamur malzemeleri karistirilir yumusak bir hamur yogrulur.
Iyice yogrulan hamurun uzeri bir bez ile ortulur 30dk dinlendirilir.
Ic malzeme icin peynir ,corekotu ve dogranmis dereotu karistirilir
Dinlenmis hamur 2 cm inceliginde acilir 3 kasik eritilimis margarin surulur.
Acilan yufkanin tam ortasi bir tabak ile kesilir.Kesilen yuvarlagin kenarlarindan alta dogruda kesilir ve parcalar ortaya katlanir.10 dakika beklenir tekrar merdane ile acilir.
Yufkanin kenarinda katlama payi birakilir aralikli peynir konur uzerine yufka kapatilir ve kesilir
Sirasi ile tekrarlanir resimlerle daha kolay anlasilir sanirim
Hazirlanan borekler kizgin yagda kizartilir
3 comments:
Nasılda güzel olmuş ablacım ellerine
sağlık öpüyorum.
harika olmuş canım.çıtır çıtır.ellerine sağlık.sevgiler.
Nefis nefis nefis .olsada yesek valla,elinize saglik,hersey cok harika!
Post a Comment