Tatil bitti istanbul'a donduk .Bir cok is var sirada bekleyen boya badana , tursu ve soslar ,yazlik kislik ayirimi ,dondurulacak sebzeler biz kadinlarin isi cok zor hic bitmiyor.
Hira tum zamanimizi dolduruyor iki tane disi cikti bu hafta dis bugdayi var kizim ile hazirliklar yapiyoruz .Artik bloguma zaman ayirmak istiyorum arkadaslarimi takip etmek istiyorum
Facebook cikti mertlik bozuldu diyorum.
Bu tarifim defneyapragindan biz cok begendik
Malzemeler
250 gr oda isisi tereyagi yada margarin
2 tane yumurta
1 cay bardagi siviyag
2 yemek kasigi kakao
3,5 bardak un,kabartmatozu
Ic malzeme....
2 su bardagi hindistan cevizi
1 cay bardagi seker
1,5 cay bardagi sut
Serbet.....
2,5 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
Cikolata sos
Hazirlanisi....
Ic malzeme icin sut isitilir seker ve hindistan cevizi karistirilir
Serbet icin su isitilir seker eklenir karistirilir ertilir.
Hamur malzemeleri karistirilir gerekirse un eklenir yumusak bir hamur yogrulur .
Yarim saat dinlendirilen hamurdan ceviz kadar parca alinir yuvarlanir icli kofte gibi ici oyulur.
Ici oyulmus hamur parcasinin ortasina hazirladigimiz hindistan cevizi doldurulur yuvarlanir diger hamurlar ayni hazirlanir borcama yanyana dizilir.
180c firinda pisirilir. Firindan cikan kurabiyeler 5 dakika bekletilir uzerine serbet gezdirilir
Cikolata sos pisirilir dokulur sogutulur.
7 comments:
ben de yapicam
ben de yapicam
missssssssss
hoşgeldin canım..
tüm işlerde kolaylıklar diliyorum,
uzuuun bir ev kızı dönemi geçirdim ! :=))
Ay - off aman demekten bi haller oldum :=))))))
gerçekten yıpratıcı -yorucu hep ev düzeni :(
ama yinede ev gibisi yok derim Filizciğim..
ellerine sağlık okadar güzel görünüyor ki !
ooo süper bişi olmuş bunlar. ellerine sağlık
Ablacım hoşgeldin ellerine sağlık
enfes görünüyor sevgiler.
ellerıne sağlık canım
Bayıldım bu tarife, yağ miktarı biraz gözümü korkuttu ama yarım ölçü denemek isterim doğrusu, ellerine sağlık canım, işlerinde kolaylıklar...
kolay gelsin kışa hazırlanmada ,az çok benimkiler bitti ,ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor :)
Post a Comment