Malzemeler
1 su bardagi bugday nisastasi
1 su bardagi toz seker
3 su bardagi su
100 gr tereyagi
Bir su bardagi ceviz
Hazirlanisi
Nisasta ,seker ve su bir kabin icinde karistirilir.
Yag bir tencerede eritilir .Nisastali karisim azar azar ilave edilir.
Helva kisik ateste devamli karistirilarak pisirilir karisim agirlasip parcalara bolunmeye baslayinca pismis demektir.Ilinmis olan helva iri parcalara bolunmesi icin el ile karistirilir ceviz serpilir.
4 comments:
Canim ellerine saglik ilk kez gördüm nisastanin helvasini degisik ve cok güzel görünüyor afiyetler olsun.Hayirli huzur dolu bir aksam ve iyi bayramlar diliyorum .
merhabalar canım:)
eşim bayılır bu tatlıya..
tatlı krizlerimiz de hemen imdadımıza yetişen pratik bir tatlıdır bu benimiçin:)
sende çok güzel yorumlamışsın canım...
ellerine sağlık...
hayırlı bayramlar dilerim...
sevgilerimle...:))
Helvada enfes gözüküyor filizim,ellerine sağlık:)
sağlıklı huzur dolu geniş ailen ile iyi bayramlar dilerim canım.
öpüyorum seni...
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Bayramını kutluyorum. Ailenle ve neşeyle geçirmen dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Post a Comment