MALZEMELER
5 su bardagı un
1 yemek kașığı sirke
1 tatli kașığı tuz
2 su bardağı ılık su
Suyu azar azar ilave ederek yoğrulur, orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Hamur 5-10 dakika dinlendirilir.
Hamur önce iki parcaya ayrılır. Her parca da 15 bezeye ayrılır. Yani elimizde toplam 30 bezemiz olacak.
15 beze merdaneyle tek tek pasta tabagından biraz büyük açılır. Aralarına bolca sıvıyağ sürüp üst üste konur. Bunlar dinlenirken diğer 15 beze de açılır. Araları yağlanarak üst üste konur.
IC MALZEME
1 kg pırasa ınce dogranır az sıvı yag tuz ıle kavrulur bol karabıber ekleyp sogutulur
5 comments:
Çok güzel olmuş nefis görünüyor ellerinize sağlık.
Ardanın Mutfağı olarak sizleri sitemizde bekliyoruz. En güzel Hazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.ardanin-mutfagi.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html
Merhaba tariflerini çok beğendim sende benim sitemi ziyaret edebilirsin. Allah yardımcınız olsun kolay gelsin.
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.selmamutfakta.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html
Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Ben de blogumda Amerikadaki hayatımı, yemek tariflerimi oğluşumla etkinliklerimi, tecrübelerimi paylaşan yazılar yazıyorum. Yeni yayın ve yorumlarda görüşmek dileğiyle ben de beklerim sevgiler:)
çok güzel tarifler ellerine sağlık
Post a Comment